MWC 2024: Autóval jön Barcelonába a Xiaomi

Lei Jun, a vállalat vezérigazgatója alig várja, hogy megmutassa a globális közönségnek, min dolgoztak.

Február 26-a és 29-e között kerül megrendezésre a Mobil Világkongresszus (MWC) a spanyolországi Barcelona városában, a Xiaomi pedig egy nappal a hivatalos első napot megelőzően már sajtótájékoztatót tart a katalán városban. Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója a közösségi médiában megosztott képpel invitál mindenkit a márka standjához, a meghívón pedig az autó rész az érdekes.

A Xiaomi tavaly is hozott egy rakás okosotthonos eszközt a telefonok mellé, ezek várhatóan idén is ott lesznek, illetve új óra és táblagép is várható, esetleg roller is. Ami abszolút újdonság lehet, az a Xiaomi SU7 elektromos autó, melyet a vállalat tavaly decemberben mutatott be Kínában és idén indul be állítólag a termelés a kínai állami tulajdonú BAIC-nál. Mivel egyelőre a márka autós tervei 15-20 éves távlatokban vannak meghatározva, így az MWC-re vélhetően csak a Xiaomi termékek együttműködésének bemutatására, egyféle erődemonstrációval egybekötött HyperOS demóként. Reméljük, hogy az autó kapcsán többet mutatnak majd, mint tavaly a humanoid robottal, aki az MWC-n töltött idő jelentős részében csak a sarokban állt.

Xiaomi SU7 elektromos autó kék színben
Xiaomi SU7 elektromos autó kék színben (forrás: Mi.com) [+]

Az biztos, hogy a Xiaomi 14 telefon nemzetközi bemutatója az MWC-n lesz, mellé várhatóan érkezik a 14 Ultra is. Táblagép kapcsán egymásnak ellent mondanak a pletykák, egyesek szerint a Xiaomi Pad 7-es várható, más információk azt mondják, a Pad 6 Kínában kapható variánsai — Pro, Max — közül jut el egyik az öreg kontinensre. Órából állítólag a Watch 2 Pro változat után az alapmodell érkezik, erről a WinFuture közölt képeket.

Így nézhet ki a Xiaomi Watch 2Így nézhet ki a Xiaomi Watch 2 Így nézhet ki a Xiaomi Watch 2 (forrás: WinFuture.de)

A Xiaomi Watch 2 állítólag 466 x 466 pixeles, 1,43”-es kör alakú AMOLED kijelzőt kínál majd, 5 ATM vízálló lesz az óra és a Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1-es SiP-jét használja majd, ugyanazt, amit a Pro változat is. Állítólag 65 órán keresztül bírja majd egy töltéssel a Wear OS rendszert futtató óra, és lesz benne NFC, GPS, Wi-Fi, viszont az LTE-kapcsolat és az eSIM kimarad. Az ár viszont így megáll majd 199 és 219 euró között, ha igazak a WinFuture információi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés