MWC 2024: Február 25-én lesz a Xiaomi 14 bemutatója

Megerősítette a Xiaomi, hogy február 25-én vasárnap Barcelonában tartja meg a nemzetközi termékpremiert, a katalán városban debütálhat az Ultra modell.

A gyártó weboldalán keresztül erősítette meg, hogy Kínán kívül is elérhető lesz a Xiaomi 14-es telefonszéria. Nem nagy meglepetés, hogy a globális termékpremiert az MWC kezdete előtti napra, 2024. február 25-re tűzték ki, ráadásul Barcelonába, így a mobil világkongresszuson már ott lesznek a legfrissebb csúcsmodellek a Xiaomitól is. A pletykák megoszlanak abban a tekintetben, hogy a széria mely tagjai érkeznek Európába, egyes források szerint csak a Xiaomi 14-es alapmodell és a 14 Ultra, mások szerint előbbi kettő és a Pro változat egyaránt.

A Xiaomi 14 egy viszonylag kompakt csúcskészülék
A Xiaomi 14 egy viszonylag kompakt csúcskészülék [+]

A Xiaomi 14 és a 14 Pro hardver tekintetében ismert, hisz ezeket már Kínában piacra is dobta a gyártó. Az Ultra modell premierje ugyanakkor még nem történt meg, hivatalos megerősítést sem kapott ez a készülék a Xiaomi részéről azon kívül, hogy a bemutatóról szóló weboldalon új generációs Leica optikát ígérnek. A pletykák alapján a Xiaomi 14 Ultra összesen négy 50 megapixeles kamerát küld majd harcba a legjobb fotós mobil címéért, a széles látószögű főkamerában Sony LYT-900 szenzorral és f/1,6 és f/4 között állítható blendével, új 7P lencsékkel. A Xiaomi 14 Ultra főkamerájában az apertúra szélesebbre nyílik, mint a Xiaomi 13 Ultra maximális f/1,9-es értéke.

A visszaszámlálás elkezdődött
A visszaszámlálás elkezdődött (forrás: Mi.com) [+]

Telefonok mellett állítólag a Xiaomi Pad 7 táblagép premierje is az MWC-n lesz, így nem kell majd várni a kínai megjelenést követően arra, hogy az európai piacon is elérhető legyen a termék. Az MWC-n ott leszünk, így első kézből tudjuk majd bemutatni az új eszközöket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés