MWC 2019: Vitrin mögé zárták a OnePlus 5G-s prototípusát

Hirdetés

A OnePlus minden korábbinál nagyobb csapattal látogatott ki a barcelonai MWC-re, ami érthető, mert a korábbiaknál többet passzol el újabb mobiljaiból. A legutóbbi a 6T volt, és bár a OnePlus 7 érkezését még nem erősítették meg hivatalosan, azt viszont igen, hogy készül egy 5G modemmel szerelt telefon, és lesz annak 4G-s változata, például az amerikai piac számára.

A OnePlus és a Qualcomm 5G-s demója az egyik prototípussal
A OnePlus és a Qualcomm 5G-s demója az egyik prototípussal [+]

A Qualcomm standjánál persze még szó nem volt a következő termék demózásáról, ehelyett egy Snapdragon 855-tel szerelt prototípus volt kiállatva (pontosabban kettő), amely az ötödik generációs adatátvitel előnyeit demonstrálta a beépített Qualcomm X50 5G modem segítségével. A demó azt hivatott demonstrálni, hogy mennyire késedelemmentes a cloud gaming mobilhálózaton is. A telefonhoz csatlakozott egy Xbox kontroller, és a mobil streamelte a helyben felállított 5G hálózaton hálózaton a távoli szerveren futó Ace Combat 7 játékot.


[+]

Ahhoz képest, hogy a telefonnak vennie majd el kellett küldenie a kontroller jelét a szerverre, onnan pedig a nagyfelbontású képet visszakapni és megjeleníteni, lényegében nem volt input lag, azaz a játék azonnal reagált a kontroller gombjaira. Persze: az 5G a hatalmas sávszélesség mellett a zéróhoz közelítő késleltetés miatt is előremutató a mobilkommunikációban. A Snapdragon 855-ös prototípus maga kisebb figyelmet kapott, és egyáltalán nem biztos, hogy így fog kinézni a végleges 5G-s OnePlus modell. Így alatt pedig a noccs- és kameraluk mentes, roppant hosszúkás kijelzőt értem, mert a két kiállított eszközből mindössze ennyi látszott. Az mondjuk az Xperia 1-re emlékeztetett, és a fényerővel, a képélességgel valamint a sebességgel sem volt gond.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés