MWC 2016: Visszatért a hagyományokhoz az Emporia

Hirdetés

Az Emporiánál szinte mindig az idősebb korosztály számára álmodtak meg készülékeket, amiknél nem az a fontos, hogy minden multimédiás tartalmat kezeljenek, vagy szuperfelbontású képeket készítsenek, hanem hogy nagyok legyen a gombok és könnyen kezelhető maradjon a menürendszer. Az MWC-n egy kis korábbi androidos kitérő után újra az alapoktól folytatták, két új készüléket is bemutattak, de már tervezik a következő androdios modelljüket is.

EmporiaCLASSIC
EmporiaCLASSIC [+]

Az egyik az EmporaCLASSIC, aminek előlapján egy 2 hüvelykes, 220 x 176 pixel megjeleníteni képes TFT-kijelző található, a feliratok az átlagosnál jóval nagyobb betűkkel vannak kiírva. Az alatta található gombok is minden gond nélkül nyomogathatók, még szemüveg nélkül is kiválóan kitapinthatók. Az oldalt lévő billentyűk segítségével a zseblámpa, az ébresztő és a menü funkciók érhetők el pillanatok alatt, a vaku mondjuk nem túl erős, fénye körülbelül 50 centiméterig világít el.

EmporiaCLASSIC
EmporiaCLASSIC [+]

A készülék energiaellátását egy 1100 mAh-s telep garantálja, ami elvileg 6 órányi beszélgetési időre elegendő. a hátlapon egy kamerát is elhelyeztek, alá pedig az SOS gomb került, amihez vészhívás és üzenetküldés rendelhető. A telefonban van Bluetooth 3.0, a névjegyzékben 300 személy menthető el.

EmporiaCOMFORT
EmporiaCOMFORT [+]

Egy fokkal csinosabbnak mondható az EmporiaCOMFORT, ami egy kinyithatós mobil, és 106 x 51 x 18 milliméteres paraméterekkel, valamint 92 grammos tömeggel rendelkezik. Az 1020 mAh-s akkumulátor 350 perc csevegésre elegendő. Belül egy 2,4 hüvelykes, 240 x 320 pixel felbontású képernyő szolgál, kívül pedig egy ennél kisebb OLED panel jelzi ki az információkat.


[+]

Kívülre került a 2 megapixeles kamera, a telefon aljára pedig a vészjelző gombot és a hangszórót álmodták meg. A telefonkönyv itt is 300 ismerős tárolására elegendő, van Bluetooth 2.1, illetve microSD foglalat is (maximum 8 GB-os kártyákat kezel). A gyorsgombokkal a kamera és a zseblámpa indítható el, a beszélgetési hangszóró az átlagosnál erősebben szól. Az idén 25 éves gyártót erősen szorongatják a kínai alternatívák, de a cég képviselője szerint ők a minőségre fogékony felhasználókra számítanak gazdag alapcsomaggal és kiegészítő szolgáltatásokkal kívánják maguknak megnyerni elsősorban a nyugat-európai vásárlókat.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés