MWC 2016: Leleplezték az Alcatel Idol 4S-t is

Nemcsak az 5,2 hüvelykes kijelzővel ellátott Idol 4-et mutatta meg Barcelonában az Alcatel, hanem egy felső-középkategóriás phablet, az Idol 4S is napvilágot látott. A név hasonló, de a specifikációs táblázatban azért akadnak különbségek bőven: az Idol 4-hez képest a készülék és a kijelző mérete is nagyobb, 153,9 x 75,4 x 6,99 milliméteres dimenziókhoz 5,5 hüvelykes, QHD (azaz 1440 x 2560 pixel) felbontású AMOLED megjelenítő tartozik Gorilla Glass 3 védelemmel, természetesen a tízpontos multitouch is adott. Az Idol 4-ből megismert, több funkcióra használható BoomKey sem maradt ki a nagy testvérből, a kamera indításán kívül vezérelhetjük a zenét, és még a nitrót is aktiválhatjuk az Asphalt 8-ban.

MWC 2016: Leleplezték az Alcatel Idol 4S-t is
Az Idol 4S-re is rákerült a BoomKey. [+]

A burkolat alatt sem azonos minden, az Idol 4S-ben Qualcomm Snapdragon 652 (MSM8976) lapkakészlet található 3 gigabájt RAM, Adreno 510 grafikai egység és nyolcmagos, 1,8 GHz-es processzor (négy darab, 1,8 GHz-es Cortex-A72 mag és négy darab, 1,4 GHz-es Cortex-A53 mag) társaságában. A belső tárolóegység névleges kapacitása 32 gigabájt, ami microSD kártya segítségével akár 512 gigabájttal bővíthető. A fedélzeten az Android Marshmallow 6.0.1 futott, a beépített, 3000 mAh kapacitású akkumulátort elvileg két órán belül fel lehet tölteni, a beszélgetési idő legoptimálisabb esetben akár 13 óra is lehet egy feltöltéssel.

A gyártó nagy hangsúlyt fektetett a kamera méltatására, a hátlapon 16 megapixeles, szimpla ledes segédfénnyel megtámogatott érzékelő kapott helyet, és bár PDAF vagy lézeres autofókuszról nem esett szó, állítólag akár 0,6 másodperc alatt képes élességet találni és exponálni az eszköz. Videofelvétel terén 2K felbontás mellett 30 fps-re, 1080p mellett 60 fps-re, 720p mellett pedig 120 fps-re képes a kütyü. Elöl egy széles látószögű optika dolgozik együtt egy 8 megapixeles érzékelővel, az arcszépség módokat természetesen nem nélkülözi az Idol 4S.

Jóval nagyobb az Idol 4S, mint a balján pózoló Idol 4.
Jóval nagyobb az Idol 4S, mint a balján pózoló Idol 4. [+]

Állítólag a zenei oldal sokat fejlődött, a gyári headset és a beépített sztereó hangszórópár továbbra is a JBL-től származik, de ez utóbbi igen nagy változáson esett át, hiszen 3,6 wattal terhelhető egységek kerültek a telefon előlapjának felső és alsó részére. Természetesen továbbra is megmaradt az az extra, hogy telefonálhatunk fejjel lefelé az Alcatel kütyüjével.

Adatkommunikáció terén sem vall szégyent a nanoSIM-et fogadó phablet, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac mellett elérhetők lesznek LTE Cat. 6 hálózatok, maximum 300 Mbps letöltési sebességgel, nem maradt ki a Bluetooth 4.2, az NFC és a microUSB 2.0 sem.

Nem minden piacon jár VR-headset az Idol 4S-hez.
Nem minden piacon jár VR-headset az Idol 4S-hez. [+]

A prezentáción bemutattak egy egyszerű, műanyagból készült VR-headsetet is, ami több piacon is a telefon dobozát fogja majd alkotni a 120 000 forint körüli végfelhasználói áron debütáló Idol 4S-nek, azzal kapcsolatban viszont nem kaptunk információt, hogy a VR-kütyü a magyar piacon is a készülék sajátossága lesz-e. A JBL headset viszont biztos jár majd hozzá.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: Irány Barcelona és az MWC!

    Pénteken újra felkerekedünk, hogy élőben tudósítsunk a Mobile World Congressről, ahol az LG-től az Alcatelen át a Samsungig egy sor nagyvállalat tartogat izgalmas bejelentéseket.

Hirdetés