MWC 2014: Oaxis InkCase

Hirdetés

Az idei Mobile World Congress alkalmával sem maradtunk érdekesebbnél érdekesebb kiegészítők nélkül, jó látni, hogy, nem csak az okostelefonok fejlődnek óriási ütemben, hanem a tartozékgyártók is innovatív kiegészítőkkel rukkolnak elő. Az Oaxis standjánál egész nagy sor várt arra, hogy megnézze újdonságukat, aminek az InkCase fantázinevet adták.


Oaxis InkCase

Az egész cuccnak a lényege, hogy a telefon hátuljára kell csatlakoztatni, lényegében egy akkukabátra hasonlít a legjobban, csak ez egy külön e-ink kijelzővel is rendelkezik. Ennek a kijelzőtechnológiának a lényege, hogy olyan érzést kelt, mintha egy papírlapról olvasnánk, kíméletes a szemnek, plusz kizárólag akkor fogyaszt energiát, ha a rajta található tartalom megváltozik. Az egyelőre még csak iPhone 5 és 5s, valamint Samsung Galaxy Note II és Galaxy S4 telefonokkal együttműködő InkCase Bluetooth-on keresztül (Androidnál Bluetooth 2.0, iOS-nél Bluetooth 4.0-t használnak) kapcsolódik a készülékekhez, a telefonok megjelenítőin látható adatokat tehát e technológia felhasználásával jeleníti meg. Számos érdekes program telepíthető a különböző funkciók eléréséhez, a EpiReader a könyvolvasásban segít, az InkCase Photo a képek megjelenítésére hivatott, az InkCase Sports pedig stopperórát varázsol kedvencünkből.


Oaxis InkCase

Az üzemidőt külön erőforrásból nyeri a cucc, ami elvileg 4-5 napos aktív, és egy hetes visszafogott használatot biztosít. A gyártó persze szeretné, ha az InkCase felhasználási köre még tovább bővülne, így az applikációk fejlesztése folymatosan zajlik, ráadásul az alkalmazások készítéséhez szükséges SDK fájlokat a gyártó bárkinek a számára rendelkezésére bocsátja, így egyre több programra lehet számítani a közeljövőben. A termékből egyelőre kizárólag az iPhone-nal kompatibilis variánsa vásárolható meg 150 eurós áron, a többi változat információink szerint az idei év második negyedévben debütál majd.


Oaxis InkCase

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés