Hirdetés

MuziX blog: A SoundMAGIC E10 méltó utódja az E50

A SoundMAGIC E10 nem véletlenül nyerte meg több alkalommal a What Hifi? magazin rangos elismerését, hiszen egy nagyon jó hangminőségű, ugyanakkor populáris hangképpel rendelkező fülhallgató. A róla szóló bejegyzésünket ide kattintva lehet megtekinteni, most viszont az utódjával foglalkozunk, ami külsőre szinte megtévesztésig hasonlít rá.

 

MuziX blog: Az E10 méltó utóda az E50
[+]

A dobozon sincsenek komoly különbségek, de az E50 csomagolásán egyelőre nem díszelegnek azok az elismerések, amit az E10 az elmúlt évek során felhalmozott magának, ugyanakkor a gyártó ugyanúgy erőteljes basszusokat, jó részletességet, kényelmes kialakítást, elegáns megjelenést és jó zajszűrést ígér. Tartozékok tekintetében is hasonló a mérce, a kemény védőtokon kívül kapunk csipeszt és négy pár szilikon illesztéket. Az elődhöz képest újdonság a közepes méretű, fekete Comply T-400-as szivacsilleszték: az E50-hez ez igen gáláns ajándék, lévén önmagában közel 2000 forintba kerül belőle egy pár.

A külsőt apró változtatások érintették, a flexnyílás például nagyobb lett, így sikerült teljesen kiküszöbölni a driver flexet, a nálunk járt példány legalábbis egész biztosan nem küzdött ezzel a problémával. A 3,5 milliméteres jack csatkalozó az egyenes megoldás helyett 45 fokban döntött kialakítást kapott, ám ezt a változtatást a kései E10-ek is megkapták. A törésgátlók sajnos nem lettek nagyobbak, ebből minden bizonnyal elfért volna rajta egy-egy méretesebb darab a kábeltörés megakadályozása érdekében, de ezen kívül továbbra is alig lehet belekötni a külső adottságokba, ráadásul az E50 is több színben elérhető: fekete, piros és arany variáns készült belőle.

MuziX blog: Az E10 méltó utóda az E50
[+]

A fülhallgatóházak fémből vannak, de szerencsére így sem vészesen nehéz a kütyü, a viszonylag vastag, de rugalmas kábelnek köszönhetően pedig stabilan a fülben marad. Specifikáció terén az impedanciát érintette nagyobb változás: a mikrofon nélküli E10 csupán 16 Ohm-os, 100 dB-s érzékenység mellett, az E50 ugyanakkor 51 Ohm-os, 102 dB-s érzékenység mellett. A valóságban ez azt jelenti, hogy kell egy jó minőségű, viszonylag erőteljes forrás a meghajtásához, szerencsére a mobilok is sokat fejlődnek ezen a téren, egy felső-középkategóriás okostelefon már biztosan elegendő hangerőt és nagyon jó hangminőséget hoz ki az E50-ből.

MuziX blog: Az E10 méltó utóda az E50
[+]

Mikrofon és felvevőgomb a nálunk járt példányon nem volt, viszont létezik belőle headset-funkciókkal felvértezett példány is, az E50s-ben CTIA lábkiosztású jack csatlakozó, valamint mikrofon és felvevőgomb is van.

Zenei minőség terén csak nagyon apró különbségek mutatkoznak az elődhöz képest, a szintén magasabb impedanciás E10s mellett hallgatva kijönnek nüansznyi különbségek az E50 javára, ami főleg a háttérben megbúvó részletekben keresendő, de egyébként tér és dinamika szempontjából továbbra is le a kalappal az előd előtt, hiszen az most is megállja a helyét. A hangkép továbbra is sötét, sok basszussal operál, a közép picit háttérbe szorul, és a magasaknál kel újra életre.

MuziX blog: Az E10 méltó utóda az E50
[+]

Nem csak újabb, drágább is az E50 az E10-nél, mikrofon nélkül 17 560 forintba kerül, a headsetként is használható változata pedig 19 809 forintot kóstál. Remek hangminőségű, populáris hangképű, jól összeszerelt és kényelmes eszköz, de vásárlás előtt érdemes lehet összebarátkozni az elődjével, hogy kiderüljön, az adott forrással és zenékkel megéri-e az árkülönbözetet.

Azóta történt

Előzmények