Hirdetés

MuziX blog: Kedvező árával hódít a SoundMAGIC ES18S

A SoundMAGIC egyik fő vonzereje a remek ár/érték arány, ebből adódóan már a belépőkategóriában sem olyan eszközöket kínálnak, amiket az ember legszívesebben a sarokba hajítana az első meghallgatás után. Az ES18S szinte a legolcsóbbak között versenyzik, a mikrofonnal és felvevőgombbal ellátott változat ára is alig haladja meg az 5000 forintot. A fehér színű doboz átlagos felszereltségű, néhány szilikon illeszték és egy műbőr tok képzi a gyári tartozékok listáját, a hangsúly villámgyorsan az in-ear fülhallgatóra tevődik.

Mikrofon és felvevőgomb is került az S utótaggal jelölt változatra.
Mikrofon és felvevőgomb is került az S utótaggal jelölt változatra. [+]

Már első ránézésre sem tagadhatná le az ES18S, hogy egy kedvező árú termék, vékony, ugyanakkor nem elég rugalmas a kábele, nem tökéletesek az illesztések a távirányító törésgátlóján, behelyezéskor pedig az tűnik fel, hogy a vezeték szinte bármilyen érintkezés hatására közvetít némi zajt, bizonyos esetekben pedig driver flex jelenség is előfordulhat. Ugyanakkor kicsi és könnyű, tehát a kényelmére nem lehet panasz, és stabilan marad a fülbe történő behelyezés után. A gyári szilikonharangok elég kemény anyagból készültek, nem is tűnnek túl jó minőségűnek, ha lecseréljük őket, akkor még a hangminőségen is javíthatunk.

A specifikációs táblát olvasgatva nem találunk kiugró értékeket, egy teljesen hagyományos, neodímiumból készült, dinamikus, 10 milliméteres átmérőjű meghajtó dolgozik benne, frekvenciatartománya 15-től 22 000 Hz-ig tart elméletben, érzékenysége 100 dB, impedanciája 16 ohm, csatlakozója pedig CTIA lábkiosztású, aranyozott.

Vékony a kábel, a szigetelése is lehetne jobb, viszont a törésgátlók jól vannak kialakítva.

 

Vékony a kábel, a szigetelése is lehetne jobb, viszont a törésgátlók jól vannak kialakítva. [+]

Az ES18S tehát egy teljesen átlagos, olcsó fülhallgató, egészen addig a pontig, amíg bele nem hallgatunk. Természetesen nem kell azonnal zenei varázslatra gondolni, viszont az árkategóriáján belül meglepően kellemes hangképpel és részletességgel bír. Természetesen elsősorban a mély hangokra összpontosít, főleg a basszusa sikerült ütősre, a sötét karaktere ellenére szépen visszaadja a hangszerek és az énekhangok jellegét is, de ettől függetlenül a középtartományánál érződik némi hanyatlás.

A beszélgetési hangminőség átlagos, a felvevőgomb remekül működik a legtöbb iOS, Android és Windows rendszerű mobiltelefonnal, viszont ha biztosra akarunk menni vagy nagy zaj van körülöttünk, akkor érdemes a mikrofont a szánkhoz közel tartani, mivel alapvetően nem a legjobb helyre került az egység.

Driver flex jelenség nálunk egyáltalán nem fordult elő, de több felhasználó is panaszkodott rá.
Driver flex jelenség nálunk egyáltalán nem fordult elő, de több felhasználó is panaszkodott rá. [+]

5130 forintért érhető el a SoundMAGIC ES18S, fekete/zöld, szürke/narancs, fekete/piros és a képeken látható fekete/szürke színben, ha valakinek nincs szüksége mikrofonra, akkor a hagyományos fülhallgatót 4280 forintért viheti haza. A kínai gyártó remek kompromisszumot kínál az árkategóriájában, a hasonló árképzésű, de nevesebb márkájú társainál sokkal jobban szól, az egy év garancia pedig ugyanúgy érvényes rá.

Előzmények