Mindenki hajlítható telefont akar

Leginkább Samsung kagylótelefont. Elképesztő lendületben a foldable piac.

Hirdetés

A Display Supply Chain információi szerint kolosszális lendületet vett 2022 első negyedévében a hajlítható képernyős mobilpiac, egy év alatt nem kevesebb, mint 571%-os növekedést elérve. Mondjuk így is 42%-os a visszaesés 2021 végéhez képest, az viszont az ünnepi időszak volt több újdonsággal, és akkor fogyott a Samsung Galaxy Z Fold3-ból és Z Flip3-ból is a legtöbb. Az utóbbi lendülete azonban kitart, a nép ugyanis ráharapott a kagylótelefon formára: az összes leszállított foldable készülék felét tette ki a Samsung flipes mobilja.


(forrás: DSCC) [+]

Mennyire kapós a könnyebben zsebre vágható formula? A Huawei a P50 Pockettel majdnem elrabolta az ezüstérmet a méretesebb Z Fold3-tól, pedig ugyebár vannak szoftveres gondjai. Ahány foldable elérhető a piacon, ahhoz képest kifejezetten siralmas a fenti három modellt követő versenyzők részesedése, persze nagy újdonság nem jött ki mostanság a műfajban.


[+]

A Samsung is őszre tartogatja puskaporát, a kagylótelefon vonalra fókuszálva, és a Motorola is készül a Razr folytatásával. Nem véletlen, hogy a szükséges panelek iránti megrendelések drasztikusan megugrottak, ahogy pedig nő a piac és a gyártásszám, várhatóan úgy mérséklődik majd a foldable fonal átlagos vételára, noha ez ellen dolgozik a mindenre rátelepedő infláció.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés