Milyen kameraszenzort kap a „Galaxy S7”?

Hirdetés

A Galaxy S6 széria a piac legjobbjai között van fotós téren, ez azonban csak ideiglenes állapot, hiszen minden szereplő azért hajt, hogy kitolja mindazt, amit egy zsebtelefon kameráiból csak ki lehet hozni. Az Apple például 12 megapixelre növelte a felbontást, hogy a 4K-s rögzítést lehetővé tegye, a Sony pedig 24 megapixelre, hogy még több nyomtatásra jutó részlet maradjon zoomolás után. A Google az új Nexusok esetében viszont 12 megapixelre csökkentette a felbontást, hogy a nagyobb szenzorpixelek pontosabban rögzítsék a „látottakat”. A Samsung idén az arany középutat jelentő 16 megapixelnél maradt 1/2,6 hüvelykes Sony IMX240-es és házi gyártású ISOCELL szenzoraival, ettől azonban több forrás szerint is eltérhet a 2016-ban – csak éppen abban nincs egyetértés, hogy milyen irányba.

A S6 edge+ képeinél is jobb fotókat kell készítenie az S7-nek, ha a Samsung kamerafronton magasabbra kívánja helyezni a lécet

Októberben még egy 20 megapixeles ISOCELL szenzor felbukkanásáról lehetett olvasni, az első novemberi héten viszont előbb arról, hogy a Samsung szemet vetett a 24 megapixeles Sony IMX300-ra, vagy valami hasonlóra (ez található az Xperia Z5-ben), amely egyébként egy 1/2,3 hüvelykes BSI szenzor. Mindezzel párhuzamosan pedig olyan pletykák is felütötték a fejüket, amelyek pont a pixelszám csökkentését várják: egy weibós forrás szerint a „Galaxy S7” még méretesebb, 1/2 hüvelykes fényérzékelő lapkát kaphat 12 megapixeles felbontással és dual-PD (dual photo-diode) technológiával. Ezzel a Samsung megközelítené a legendás Nokia Lumia 1020 szenzorméretét (1/1,5 hüvelyk), bár attól és a hozzá passzoló lencsétől igen méretes lett a PureView kamerarendszer, és kérdéses, hogy a koreaiak bevállalnának-e egy méretesebb „kamerapúpot”. Az viszont szinte bizonyos, hogy az új konkurensek, köztük a 20 megapixeles, friss Lumiák érkezésére a gyártó reagálni fog.

Előzmények

Hirdetés