MicroLED-re vált az Apple Watch Ultra?

Jövőre debütálhat a képernyőtechnológia az almás órában, utána válthat az iPhone.

Hirdetés

Egy időben az Apple mobilkütyüi rendre LCD panelt használtak, aztán lett mindenféle iPhone, iPad és Watch, és közöttük variálódott az LCD (aktuális iPhone SE, a legtöbb iPad, az OLED (a többi iPhone, az összes Watch) és a mini-LED technológia (12.9"-es iPad Pro). Negyedikként jelentkezhet be a microLED, amely Samsung és LG tévékben tevékenykedik nagyobb fényerőt, hosszabb élettartamot és alacsonyabb fogyasztást ígérve, az OLED panelek tökéletes feketéit és kirobbanó színeit megtartva.

A korona jóval nagyobb, mint bármely más eddig Apple Watch órán.
Az Apple Watch Ultra tudásban és méretben is hatalmas, üzemidőben viszont még mindig gyatra sportórákhoz viszonyítva [+]

Aligha véletlen, hogy épp a két koreai gyártó az Apple legfőbb kijelző beszállítója, és eséllyel ők gyárthatnak majd az almásoknak microLED képernyőket. Az első szerencsés nyertes a 2024-es Watch Ultra lehet, és speciel, ha már a többhetes üzemidőre képes Garminokkal versenyez, kapóra is jöhet a takarékosabb megoldás.

A 136"-es és 120 Hz-es LG Magnit microLED tévé potom 300 ezer dollárért (111 millió forint)
A 136"-es és 120 Hz-es LG Magnit microLED tévé potom 300 ezer dollárért (111 millió forint) [+]

Ezt követhetik az iPhone-ok, habár ennek a céldátuma még képlékeny, sőt: a Bloomberg szerint az is lehet, hogy microLED panelt végül csak 2025-ben kap a legméretesebb Apple Watch. Nem ez az egyetlen hír mostanság, ami szerint színesíti kijelzőpalettáját Cupertino: szintén 2024-ben debütálhat az OLED kijelzővel szerelt iPad Pro.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés