Hirdetés

Megkezdte az USA a kereskedelmi licencek kiadását

A háromszáz amerikai jelentkező negyede számíthat a Huawei-jel való ideiglenes kereskedés engedélyezésére. Egyelőre nincs információ arról, hogy a Google, a Broadcom vagy a Qualcomm közöttük van-e

A minap a Trump adminisztráció 90 nappal meghosszabbította a májusban kereskedelmi feketelistára került Huawei ideiglenes engedélyét, ami nagyjából azt teszi lehetővé amerikai szemszögből, hogy a vidéki, Huawei eszközöket használó 3G/4G hálózatok karbantartását a szolgáltatók kiesés nélkül végezhessék. Ahhoz viszont, hogy egy amerikai partner a Huawei-jel kereskedhessen, és portékái annak új eszközeiben felbukkanhassanak, külön engedélyért kell folyamodni az Amerikai Kereskedelmi Minisztériumnál, és fontos lépés, hogy ezen licencek egy részét a szerv tegnap megkezdte kibocsátani.

A Huawei Mobile Services alapvető alkalmazásai
A Huawei Mobile Services alapvető alkalmazásai [+]

A hivatal szerint háromszáz igény érkezett be, ám ezek közül csak minden negyedik számíthat pozitív válaszra, írja GizChina. A minisztérium sajtóközleményében kifejtette: csak olyan szűkös, és bizonyos termékkörökre korlátozott kereskedelmi licenceket adnak ki, amelyek nem jelentenek jelentős veszélyt vagy nemzetbiztonsági kockázatot az Egyesült Államokra nézve. Ez javarészt mobilalkatrészeket, illetve nem elektronikus komponenseket jelent, ám arra a publikálás pillanatig még nem derült fény, hogy a Google az engedélyt kapott (vagy egyáltalán kérő) vállalatok között van-e. A Reuters megkeresésére egyelőre a Huawei, és két másik amerikai kulcspartnere, a Broadcom és a Qualcomm se válaszolt.


Jelenleg még mindig kizárólag Huawei Mobile Services fut a Mate 30 Prón, még nem érkezett információ a Google-licenc visszaszerzéséről [+]

Jelen pillanatban tehát még mindig kérdéses, hogy legalább ideiglenesen vissza tudja-e szerezni a Huawei a Play-szolgáltatásokhoz alapvető GMS licencet, és továbbra is rengeteg szószólója van a gyártó kitiltásának az Egyesült Államokban, élükön Marco Rubio republikánus szenátorral. Szerinte a Huawei egyre nyilvánvalóbb gazdasági és nemzetbiztonsági kockázatot jelent az USA-ra és szövetségeseire nézve, és az exportlicencek kiadása aláássa hazája biztonsági érdekeit. Amennyiben új fejlemény érkezik licenc ügyben, frissítjük hírünket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés