Megérkezett a Samsung Galaxy Alpha

A gyenge második pénzügyi negyedév után a Samsungnak különösen fontos lenne egy igazán ütős sikerterméket piacra dobnia, a hónapok óta pletykák tárgyát képező és az iPhone 6 riválisának szánt, fémkeretes Galaxy telefonról pedig már annyi hír kiszivárgott, hogy tényleg csak a bejelentés maradt hátra. A várakozásnak a mai nappal azonban vége, ugyanis a Samsung lerántotta a leplet kompakt méretű csúcstelefonjáról  íme a Samsung Galaxy Alpha!

A kiszivárgott hírek javarészt igaznak bizonyultak, azaz a Galaxy Alpha a várakozásoknak megfelelően 4,7 hüvelykes Super-AMOLED kijelzőt kapott, amely HD felbontású, tehát 720 x 1280 pixeles, ami 312 pixel/hüvelykes képpontsűrűséget jelent. Biztos sokan kíváncsiak, miért nem Full HD megjelenítőt kapott a készülék, nos feltételezhetően az alacsonyabb felbontáshoz tartozó gyorsabb hardveres teljesítmény érdekében.

Samsung Galaxy Alpha

A készülék a Samsung Exynos 5 Octa 5430-as chipsetet kapta meg, amely négy 1,8 gigahertzes Cortex-A15 és négy 1,3 gigahertzes Cortex-A7 magot rejt. A grafikus munkát a hatmagos Mali-T628 végzi, a rendszermemória pedig 2 gigabájt. A Galaxy Alpha értékesítése 32 gigabájtos belső tárhellyel indul, de elérhető lesz 64 gigabájtos változat is, microSD támogatást nem kapott a masina.

Samsung Galaxy Alpha Samsung Galaxy Alpha

A Galaxy Alpha kecses készülék lesz: a 65,5 milliméteres szélesség és 132,4 milliméteres magasság mellé mindössze 6,7 milliméteres vastagság tartozik, így nem meglepő, hogy a telefon mindössze 115 grammot nyom, IP-védettséget viszont nem kapott. A kecses házba egy 1860 milliamperórás akkumulátor fért, aminek kérdéses lesz az üzemideje, bár az AMOLED-es kijelző és a Galaxy S5-ből megismert szoftveres optimalizáció miatt vélhetőleg nem kell tartani a gyors lemerüléstől.

A készülék nanoSIM kártyafoglalattal érkezik, és régiótól függően támogatni fogja akár a Cat.6 típusú LTE hálózati sebességeket is. A készülék kétcsatornás WiFi 802.11a/b/g/n/ac modemmel érkezik, illetve Bluetooth 4.0 és USB 2.0-ás szabvánnyal. A hátlapi kamera 12 megapixeles, 4K videofelvétel támogatásával és ledes villanóval. Nem maradhatott ki az ujjlenyomat-olvasó és az NFC-chip sem, ahogyan a pulzusmérő is megtalálható a polikarbonát hátlapon, S-Health integrációval.

Samsung Galaxy Alpha Samsung Galaxy Alpha

A fémkeretes Galaxy Alpha szeptember 12-től lesz megvásárolható világszerte, és a fenti specifikációkat ismerve nem meglepő módos magas alapáron nyit: Európában a hírek szerint 515 eurót kérhetnek el érte, ami kb. 160 ezer forintnak felel meg. Az Android 4.4.4-en elstartoló telefon fekete, fehér, arany, ezüst és kék színekben lesz elérhető. Amint lehet, mi is tüzetesen ki fogjuk elemezni a Samsung rendkívül izgalmas készülékét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés