Már kétharmados részesedéssel bír az iOS 9

Hirdetés

Ahogy az lenni szokott, az Apple ebben a hónapban is közzétette, hogy a kompatibilis készülékek hány százalékán fut a legfrissebb szoftververzió. Az eredményeket az App Store adatai alapján számolják, vagyis hogy milyen rendszert futtató eszközzel látogatnak el az alkalmazásboltba a felhasználók. A november 2-ai riport szerint már 66 százalékos részesedéssel bír az iOS 9, ami másfél hónap alatt meglehetősen jó mutatónak számít.

A fejlesztői oldal szerint egyébként az iOS 9.0.2 felelős leginkább a frissítésért, az információk szerint októberben még egyébként 57 százaléknyi tortaszeletet tudhatott magáénak az akkori legújabb iOS. Természetesen még mindig nagy százalékban van jelen az iOS 8, a termékek negyedén fut az előző generációs szoftver, a korábbi változatok nagyjából 7 százalékot tesznek ki. Az említett 9.0.2 verzió két fontos újítást is hozott, az egyik a 150 új emoji karakter, a másik a javított Live Photos. Az iOS 9 a leggyorsabban terjedő oprendszer lett az Apple életében, már az első héten a készüléktulajdonosok közel fele feltelepítette a csomagot, és hamarosan már az iOS 9.2 is kiadásra kerül, ami megint csak új funkciókkal kecsegtet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

  • Nincs visszaút, megjelent az iOS 9.0.2

    Az Apple már a második frissítést adta ki legújabb generációs operációs rendszerére, ezzel pedig bezárta az utat a régebbi szoftver felé.

  • Megjelent az iOS 9

    Ahogy azt az Apple a saját eseményén ígérte, immár elérhető az almás operációs rendszer legújabb változata, mely számos újdonságot hoz.

  • Már 77 százalékon áll az iOS 8

    A kompatibilis készülékek már több mint háromnegyedén fut a legújabb Apple-féle operációs rendszer, az iOS 7 egyötöd szeletet birtokol.

Hirdetés