2018. június 18., hétfő

Gyorskeresés

Megindult az iPhone 8 OLED paneljeihez szükséges egységek gyártása

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: The Investor

Egy ideje minden releváns és kevésbé releváns forrás is úgy tudja, az iPhone 8 OLED panellel újít, noha a kialakítást illetően nem ekkora az egyetértés.

Hirdetés

Az Apple 2017-ben ünnepli az iPhone tizedik születésnapját, nem mintha jeles alkalom hiányában ne lett volna eddig is kiemelt érdeklődés a soron következő modell iránt. Az iparági és jellemzően önmagát megnevezni nem kívánó belső források jövőre viszont jelentős újításokat vizionálnak. A Nikkei Asian Review például üveg hátlapról hallott, a Bloomberg és a New York Times pedig tudni véli, hogy egyrészt a Samsung által fémjelzett OLED panel váltja az IPS LCD kijelzőt, másrészt a teljes előlapot kitöltő kijelző megoldás is felmerült.

Tetszetős koncepciókép az iPhone 8-ról
Tetszetős koncepciókép az iPhone 8-ról (forrás: PhoneArena)

Ezúttal a The Investor számolt be arról, hogy a koreai Interflex és a BH felpörgette a flexibilis nyomtatott áramkörök gyártását, amelyek a jövő évi iPhoneba kerülnek. A két gyártó mellett a Samsung csoport tagját képező Samsung Electro-Mechanics is tárgyal az Apple-lel. Mindhárom cég a Samsung Display beszállítója, aki kizárólagos gyártója az OLED paneleknek, amelyekkel egyre nagyobb valószínűséggel az új iPhone-okat is szerelik. A jelentés szerint az első NYÁK-szállítmány a jövő év második félévében lesz esedékes, ez összesen olyan 60-70 millió egységet jelent csak 2017-ben, amelyeket a Samsung vietnami, OLED kijelzők összeszerelésére specializálódott üzemében raknak össze.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.