Újabb tipp az egész előlapot kitöltő iPhone képernyőre

A The New York Times is úgy tudja, hogy a 2017-es, OLED-re váltó iPhone-ok előlapja egy hatalmas képernyő lesz, beépített home gombbal.

Az egyik legfontosabb változás az új iPhone-ok esetében a lenyomható home gomb érintésalapúra való cseréje, bár a rezgéses visszajelzéssel a készülék megpróbálja a klikkelő érzést reprodukálni, az eddigi visszajelzések szerint nem túl meggyőzően. Jövőre ez is eltűnhet: a rangos The New York Times ugyanis csatlakozik azokhoz a vadabb pletykákhoz, amelyek az egész képernyőt kitöltő megjelenítőt vizionálnak az iPhone 8 esetében. Az alábbi persze csak egy ügyes koncepciókép, az viszont tény, hogy az iPhone-ok előlapi képernyőaránya jelenleg nem éppen ideális, a sokat emlegetett váltás az (akár ívelt) OLED panelekre pedig lehetővé teheti a kávák lecsökkentését a jobb helykihasználás érdekében.

Egy ügyesen kivitelezett elképzelés az előlapot betöltő iPhone kijelzőről
Egy ügyesen kivitelezett elképzelés az előlapot betöltő iPhone kijelzőről (forrás: PhoneArena)

Ez azt is jelentené, hogy a home gomb a képernyő részévé válna, amit két, nevét elhallgató Apple informátor is „megerősített” a fenti publikációnak. Nem meglepő módon a 3,5 milliméteres fülhallgató kimenet jövőre is hiányozhat. Azért azt jegyezzük meg, hogy nagyon korán van még megbízható kéminformációkról beszélni, és az esetleges teljes előlapi kijelzőhöz a megjelenítőbe épített biometrikus azonosítást is meg kell oldani (ami azért nem lehetetlen). Várhatóan az iPhone 7 piaci szereplése és a visszajelzések is befolyásolják majd, hogy pontosan hány és milyen fajta feature-t pakol az Apple a jövő évi telefonjaiba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés