Üvegbe foglalhatják a következő iPhone-t

Hirdetés

Az Apple telefonok 10 éves évfordulójukat ünneplik jövőre, így talán okkal számíthatunk az eddigiektől eltérő menetrendre, esetleg jelentősebb újítások, vagy némi nosztalgikus felhangra. A tervezőmérnökök legalábbis biztosan nem fognak unatkozni, mivel értesülések szerint teljesen új külsőt szánnak az Apple következő szériájának. Ráadásul az iPhone 8 elvileg három méretben készül, a 4,7 és 5,5 hüvelykes képátló mellett egy 5 hüvelykes készülék is tervben van.

iPhone 6s
iPhone 6s

Az Nikkei Asian Reviewnak nyilatkozó, magát megnevezni nem kívánó forrás szerint nem csak az iPhone 6-tal debütált formavilágot, de az anyaghasználatot is újragondolják, az ehhez szükséges komponenseket pedig a Biel Crystal Manufactory and Lens Technology szállítja. A hátlapi üveget vélhetően alumínium vagy rozsdamentes acél keret fogja egyben tartani. Noha az Apple legnagyobb beszállítója jelenleg a fémházak gyártásában élen járó Hon Hai Precision Industry, vagyis Foxconn, az üvegburkolat nem a fő profilja a gyárnak.

iPhone 7
iPhone 7

Egyéb források korábban azt is felvetették, hogy az két kisebb készülék IPS LCD paneljeivel szemben az 5,5 hüvelykes iPhone 8-at a Samsung által biztosított, két oldalt ívelt Super AMOLED kijelzőkkel szerelik, valamint az üveg hátlapnak köszönhetően a vezeték nélküli töltés funkciójának beépítése is tervben lehet. Noha egyik említett fél sem erősítette meg az értesüléseket, a tizedik évfordulójához közeledő iPhone vélhetően számos találgatás középpontjában találja magát a továbbiakban is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

    Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

  • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

    A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

Hirdetés