Megérkezett az új Moto X

Hirdetés

Bár a berlini IFA helyett hazai pályán, Chicagóban tartotta prezentációját, a Motorola is komoly bejelentésekkel szolgált ezen a rendkívül sűrű és izgalmas héten. A legfontosabb jövevény az amerikai vállalat új zászlóshajója, amit bármiféle megkülönböztető jelzés nélkül továbbra is Moto X-nek hívnak. Az új Moto X azonban sok mindenben változott az elődhöz képest: 4,7 hüvelykes megjelenítő helyett 5,2 hüvelykeset kapott, a Super AMOLED panel felbontása pedig HD-ról Full HD-ra nőtt. Ez persze a méretek növekedésével járt: az új Moto X 140,8 x 72,4 x 9,9 milliméteres házzal rendelkezik, és 144 grammot nyom.

Bőr borítással is rendelhető a Moto X hátlapja

A készülék négymagos Snapdragon 801-es SoC-vel érkezik, annak is a 2,5 gigahertzes variánsával, a grafikus munkákat az Adreno 330 látja el, rendszermemóriából 2 gigabájt jár. MicroSD kártyafoglalat továbbra sincs, viszont elérhető lesz 32 gigabájtos változat is. A hátlapi kamera felbontása 13 megapixelre nőtt, dupla ledes villanóval és 4K felvételi képességekkel. Az akkumulátor kapacitása 2300 mAh.

Fémkeret erősíti az új Moto X konstrukcióját

Noha erős hardvert kapott a 2014-es Moto X, a hangsúly a Motorolánál inkább a felhasználói élményen van. A készülék konstrukcióját a komfort és tartósság érdekében alumíniumból készített keret erősíti, és az USA-ban rendelhető lesz többféle anyagból készült hátlap is, köszönhetően a Moto Maker rendszernek, így a műanyag mellett rendelhető lesz fa és igazi bőr borítású elem is. A 9,9 milliméteres vastagságot a készülék egyébként csak középen éri el, köszönhetően a tenyérbe illő ívelt kialakításnak, a széleken a készülék kifejezetten vékony lett.

A Moto Maker sokféle hátlappal szállítja az új Moto X zászlóshajót

A Motorola továbbfejlesztette a felhasználó hangját állandóan, így kikapcsolt képernyő mellett is figyelő Active Display rendszert, aminek mostantól Moto Display a neve. A Google asszisztensét már nem csak "OK Google" vagy "OK Jarvis", hanem tetszőlegesen beállítható vezényszavakkal is aktiválni lehet, illetve, mivel az új Moto X előlapján el lett helyezve több infrás szenzor is, a Moto Display funkcióit kézsuhintással is aktiválni lehet, amennyiben a készülék lapos felületen pihen. A készülék 500 dolláron fog startolni az USA-ban a hónap második felében, és elérhető lesz Mexikóban, Németországban és Franciaországban is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés