Itt a Moto 360, a Moto Hint és az új Moto G

Bár alighanem a Motorola új zászlóshajója, a 2014-es Moto X volt az amerikai cég chicagói bejelentésének főszereplője, három további fontos és várhatóan népszerű termékről is lehullott a lepel. A Moto 360-at már korábban bejelentették, azonban a júniusi Google I/O-n csak korlátozottan lehetett a kerek előlapos okosórához hozzáférni, most azonban nem csak hivatalosan bemutatkozott, hanem mától az első régiókban meg is vásárolható, méghozzá 249 dolláros áron.

A Motorola Moto 360 az első kerek előlapos Android Wear okosóra

A Moto 360 az első kerek előlapos okosóra, amely az Android Wear rendszerén belül jelenik meg. Az 1,56 hüvelykes kijelző 320 x 290 pixeles felbontással rendelkezik, a panel alján fénymérő szenzor csíp le egy kicsit a képernyőméretből. A készüléket TI OMAP 3 chipset hajtja, memóriából 512 megabájtot mellékeltek, a belső tárhely mérete 4 gigabájt. A Moto 360 fém keretet és IP67-es por és víz elleni védelmet kapott, valamint lépésszámlálóval és pulzusmérővel is rendelkezik. Az órát vezetékmentes megoldással lehet tölteni. A Moto 360 bőr óraszíjjal startol el, de a későbbiekben fémszíjjal is megvásárolható lesz, utóbbi 299 dollárért.

5 hüvelykre nőtt az új Moto G képernyőmérete

Bár a Moto 360 a Motorola legizgalmasabb új terméke, a Moto G folytatása lehet a legnépszerűbb. A rendkívül olcsó elődhöz képest elsősorban képernyőméretben történt változás, az új Moto G-t ugyanis továbbra is négymagos, 1,2 gigahertzes Snapdragon 400-as rendszerchip hajtja Adreno 305-ös grafikus gyorsítóval és 1 gigabájt memóriával. A 720p-s megjelenítő mérete 4,5-ről 5 hüvelykesre nőtt, a készülékméret emiatt 141,5 x 70,7 x 11 milliméteresre, a hátlapi kamera felbontása pedig 5 megapixelről 8-ra. Szintén újdonság a sztereó előlapi hangszóró, emellett szerencsére a MicroSD foglalat sem maradt ki. A középkategória új üdvöskéje 179 illetve 199 dollárárért lesz elérhető az Egyesült Államokban 8, illetve 16 gigabájtos változatban és 4G támogatással.

A negyedik termék, amelynek az érkezését a Motorola még augusztusban sejtelmesen elhintette, egy különleges Bluetooth headset. A Moto Hint egy fülbe helyezhető darab, amely bármilyen Bluetooth-támogatott készülékkel képes kapcsolatot teremteni, beszélgetést lebonyolítani, vagy mondjuk a Google és a Apple asszisztensével kommunikálni. Ha pedig az új Moto X csatlakozik hozzá, akkor a Moto Voice funkciók is elérhetők, így például hangos navigálás vezetés közben. A Moto Hint fülbe helyezéskor bekapcsol, kivételekor pedig ki, így csak akkor merül, amikor ténylegesen használatban van, ilyenkor egyébként mintegy tízórás működésre képes egy töltéssel. A Moto Hint valamikor az ősz folyamán fog megjelenni, 149 dolláros kezdőáron.

Még egy kiegészítőt bemutatott a Motorola: a Power Pack Micro egy kulcstartóra szerelhető, apró mobil energiabank 1500 milliamperórás kapacitással, amely beépített microUSB csatlakozóval köthető egy merülőben lévő készülékhez. A Power Pack Micro a töltés mellett a 4.3-as vagy újabb androidos telefonra telepíthető Motorola Connect app közbenjárásával segít telefonunkat vagy kulcsainkat megtalálni. A kiegészítőért 39 dollárért fognak elkérni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés