Minden látszik a Samsung Galaxy Alphából

Két forrás is közzétett vállalható minőségű kémfotókat az egyelőre hivatalosan még nem létező, ám hamarosan minden bizonnyal leleplezésre kerülő Samsung Galaxy Alpháról. Eddig számos pletyka látott napvilágot, amelyek különböző képernyőméretről és fémmennyiségről szóltak, így nem volt egyértelmű, hogy csak maga az alkatrészeket összetartó közép-  és oldalelem, avagy a készülék hátlapja is fémből lesz-e, mindenesetre most már elég jó minőségű képek érhetők el ahhoz, hogy a méretről és a borításról kijelentéseket tegyünk.

A képeknek két forrása is elérhető. A SamMobile fotói a Galaxy S5-tel mérik össze a készüléket, és bizonyítani vélik azokat a feltételezéseket, miszerint az Alpha az ugyancsak pletykaszinten lévő iPhone 6 közvetlen riválisa lehet, nagyjából hasonló képernyőmérettel (4,7 hüvelyk). A készülék szolidan ívelt sarkokkal bír, ugyanakkor vastagabb oldalszegéllyel, amely a hírek szerint a fém oldalelem részét képezi.

A hátlap textúrája finomabbnak tűnik, bár szemre megítélve ezúttal is polikarbonát elemről beszélhetünk, amely minden bizonnyal eltávolítható lesz, akárcsak az akkumulátor. Az Alpha hasonló kameraelemmel bír, mint az S5, és a pulzusmérő is megmaradt, csak az S5-höz képest a lencse oldalán elhelyezve. Olvasóinknak feltűnhet, hogy a hátlapról eltűnt a hangszórórács, az elem ugyanis a készülék alján, a microUSB port mellé került.

A vietnami Tinh Te szintén közzétett képeket, bár kevésbé jó minőségűeket, az egyik azonban bizonyítani véli a Galaxy Alpha terméknevet. A görög ábécé első betűjének használata egyébként alighanem egy új termékvonal első elemére utal, úgyhogy az Alphát követően is érkezhetnek fémkeretes Samsung mobilok. Noha a fém oldalszegély masszívnak tűnik, közötte és a kijelző között alig maradt felesleges rész, úgyhogy a megjelenítő az előlap nagy részét el fogja foglalni. Az Alpha szinte garantálhatóan a legerősebb hardveres konstrukcióval és ujjlenyomat-olvasóval érkezik, lassan pedig már csak arról nincs információnk, hogy mikor és mennyiért lesz a várva-várt készülék elérhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés