Megágyaz a mindig éber kijelzőnek az iOS 16

A fejlesztői bétában a SpringBoard három különböző keretrendszert is tartalmaz, amiket mind az always-on display funkcióhoz használhatna az iPhone.

Hétfőn mutatta be az Apple a WWDC-n az iOS 16-ot. A zárképernyőn sok változást hoz a rendszer, a mindig éber kijelző (AoD) azonban nem volt köztük. Korábban a Bloomberg arról írt, az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max exkluzív tulajdonsága lehet az AoD az új, 1 és 120 Hz között frissítő kijelző miatt. Az iOS 16 fejlesztői bétája megágyaz a pletykált funkciónak.

Always-on display
Always-on display a Galaxy S8-ban 2017 elején. [+]

A 9to5Mac három, a kijelző világítását kezelő keretrendszerben talált bizonyítékot az iOS zárképernyőjét és főképernyőjét kezelő SpringBoardon belül a mindig éber kijelzőre. A lap kiemeli, ezek nem lehetnek az Apple Watch mindig éber megjelenítőjére referenciák, az óra ugyanis nem használ SpringBoardot. Emellett azt írják, vannak olyan részek a fejlesztői béta kódjában, amikkel nem támogatott iPhone-okon is bekapcsolható a mindig éber kijelzőt tesztelés céljából.

Koncepció arról, milyen lehetne az AoD iPhone-on.
Koncepció arról, milyen lehetne az AoD iPhone-on. [+]

Az iOS 16 által a zárképernyőre hozott személyre szabási lehetőségek és újdonságok - például a widgetek kihelyezhetősége - olyan funkció, ami az AoD esetén is fontos lehet. Az egyelőre továbbra is kérdéses, hogy a régebbi OLED kijelzős modellek megkapják-e a funkciót, a legvalószínűbb, hogy nem, és csak az iPhone 14 Pro - 14 Pro Max páros tudja majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés