Még több hajlítható Samsung jöhet jövőre

Könnyen 10 millió fölé kúszhat a 2022-ben legyártott Fold és Flip modellek példányszáma, de komoly sikereket várnak a beépített S Pennel szerelt S22 Ultrától is.

Hirdetés

A Samsung nagyon előnyös helyzetben van a hajlítható kijelzős mobilok piacán, mennyiségben és lefedettségben egyaránt vezető pozíciót töltenek be, és míg a konkurencia láthatóan nem tesz élénk lépéseket azért, hogy kiegyenlítsék az erőviszonyokat, addig a Samsung nagyot emelne a gyártási számokon.

A gyártó hazájából származó, dél-koreai The Elec értesülése szerint a 2022-es gyártási célok alapján bő 10 millió ilyen eszköz gördülne le a Samsung gyártósorain, ebből 6,9 millió lenne a Z Flip4, közel 3 millió a Z Fold4, és persze az év első időszakában gyártásban maradhatnak a jelenleg futó Z Flip3 és Z Fold3 modellek is, amik szintén komolyabb mennyiséget, nagyságrendileg 3 milliót tehetnek ki együtt. Összehasonlításképpen idén a Z Flip3-hoz 4 milliós, a Z Fold3-hoz pedig 3 milliós célszámok tartoztak, jól látszik tehát, hogy a piac fellendülését az elérhetőbb árú, kisebb modell adná.

Egyszerre érkezett meg hozzánk a Z Flip3 és a Z Fold3
Galaxy Z Flip3 és a Z Fold3 [+]

Mindazonáltal a Samsung csúcsmodelljeinek nagyobb része továbbra is a Galaxy S-modellekből jöhet össze, a Galaxy S22-ből 14 millió, a Galaxy S22+-ból 8 millió, a Galaxy S22 Ultrából pedig 11 millió készülhet, ha minden a tervek szerint halad, utóbbi igen komoly számnak hangzik, de ha 2022-ben ez a modell fogja képviselni a Note-vonalat is a beépített S-Pennel, akkor nem hangzik irreálisnak.

Előzmények

Hirdetés