Még egy HTC Desire érkezett év vége előtt

Hirdetés

A középkategóriában nagyon lecsupaszított funkcionalitású HTC Sense debütálása óta egyre nagyobb kérdés, hogy megéri-e Desire-szériás HTC-t venni, ettől függetlenül a cég nem áll le a termékek piacra dobásával, most épp a Desire 12s-t tárták a felhasználók elé. A készülék formaterve alapján az U12 Life-ra hasonlít leginkább, de annál kisebb, hiszen 154,2 x 72,7 x 8,3 milliméteres dimenziókkal bír, kijelzője pedig csak 5,7 hüvelykes, HD+ (18:9, tehát 720 x 1440 pixel) felbontású.


[+]

Az eredeti Desire 12-höz képest előrelépést jelent a hátlapi ujjlenyomat-olvasó, illetve a Snapdragon 435 rendszerchip, amit alapvetően 3/32 GB-os memóriapárossal társítottak, de lesz belőle 4/64 GB-os kiadás is, minden esetben adott a microSD-bővítési lehetőség.


[+]

Hátul szimpla kamera van egy dupla kamerának is tisztességes méretű szigetben, egyébként 13 megapixeles, f/2-es, és természetesen led villanó is tartozik hozzá. Előre 13 megapixeles, f/2,2-es lencse került.


[+]

3075 mAh kapacitású akkumulátorával remélhetőleg elegendő lesz az üzemidő, hiszen a töltési idő a gyorstöltési opció nélkül várhatóan nem lesz kevés. Az Android 8.1 Oreo rendszeren HTC Sense felület fut, de hogy ez pontosan mennyire teljes értékű, arról nem ejtettek szót. Ugyanígy nem írnak a készülék anyagáról, várhatóan műanyagos mobilra kell számítani, 150 grammos tömeggel. A tajvani, 5990 tajvani dolláros ár körülbelül 55 000 forintnak felel meg, több memóriával és tárolóval nagyjából 65 000 forintnyi helyi pénzt kell adni a telefonért, ami kinn már elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • Új stratégiát vet be a HTC

    A HTC elnöke a 2019-es tervekről beszélt, ez alapján a HTC inkább a felső és középkategóriára koncentrál majd jövőre.

Előzmények

  • HTC Desire 12 - vágy és vezeklés

    Hiába néz ki jól a középkategóriás Desire, ha belépőhardverével annyira kívánatos, mint egy kiadós fejfájás. Ha ezzel akarják a vásárlóréteget visszacsalogatni, talán jobb szögre akasztani a kesztyűt.

  • HTC Desire 12+ - ez már nem az a vágy

    A tajvani gyártóra jellemző Sense felület és kamera jellemzően meggyőző szokott lenni, itt azonban némi lomhaságra és közepes minőségű fotókra kell számítani.

Hirdetés