Máris halmozza az Apple a Siri hangsegéd készleteket?

Az Apple igencsak megfontolja, mielőtt egy-egy új termékkategóriában maga is bemutatkozik, és általában sikert kovácsol a termékeiből. Lehet, hogy az okosórák nem váltak tömegtermékké, az Apple Watch ugyanakkor az első naptól kezdve tekintélyes szeletét kisajátította a kütyütortának, és most úgy tűnik, az otthoni hangasszisztensek közé is betör. Errefelé eddig az Amazon Echo és újabban a Google Home vívott ki magának komolyabb pozíciót, a minap pedig Andy Rubin is bemutatta saját megoldását, Essential Home néven. Ezt a lassan, de szépen növekvő, mesterséges intelligenciára, gépi tanulásra és persze egy rakás szolgáltatásra, okosotthon megoldásra épülő piacot forgathatja fel napokon belül az Apple.


Jövő hét hétfőn, este 7 órakor indul a WWDC a bemutató előadással [+]

A Bloomberg úgy tudja, a Siri hangasszisztensre hagyatkozó eszköz több hónapnyi tesztelgetés után már tömeggyártás alatt áll, ami szintén azt valószínűsíti, hogy a június 5-én nyitó Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) eseményen hull róla le a lepel. Az egyelőre név nélküli asszisztens minőségi, térhatású hangszórókat és az Apple szolgáltatások komplett integrációját ígéri a belső források szerint, természetesen az Apple HomeKit rendszerrel is együttműködve. Az almás mélyintegráció mindenképpen előnyös lehet, ugyanakkor az Apple szereti az „egyéb” szolgáltatásokat és terméktámogatást megnyirbálni, így kérdéses, hogy milyen okosotthon rendszerek, telefonok, streaming szolgáltatások vagy egyéb funkciók lesznek elérhetők a nem Apple által felügyelt listából. Az Amazon Echo Show és az Essential Home egyébként új szintre emelte az otthoni megoldásokat azáltal, hogy a hangvezérlés mellett érintőkijelzőt is kaptak. Ha minden igaz, az Apple megoldása ilyesmivel nem lesz felvértezve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Új iPad Pro és Siri otthoni asszisztens a WWDC-n?

    Gyűlnek a júniusban esedékes Apple konferencia izgalmasabbnál izgalmasabb pletykái. Az almás cég mesterséges intelligencia vonalon is bevásárolt.

  • iOS 10 rendszerbemutató

    Egy iPhone 6s fedélzetén tudtuk kipróbálni, mit nyújt az Apple mobil operációs rendszerének legújabb változata. A gyorsan terjedő iOS 10 felhasználói felületben és funkcionalitásban egyaránt felvonultat újdonságokat.

  • Pontosabb a Google Now a Sirinél

    Egy szakértői elemzés szerint megbízhatóbb információforrás a Google hangasszisztense az Apple hasonló megoldásánál.

Hirdetés