Márciusban érkezik a „Huawei P9”?

Nagyjából egy évvel a Huawei P8 és P8max után érkezhet a folytatás, illetve folytatások, írja a Mobile-dad. Az előzetes információk és pletykák már tudni vélik, hogy a „P9” 5,2 hüvelykes FHD megjelenítőt, Kirin 950-es chipsetet, Mali-T880MP4-es grafikus gyorsítót, 4 gigabájt RAM-ot, ujjlenyomat-olvasót és dupla hátlapi kamerarendszert kap (ilyesmivel a Honor 6 Plus esetében már kísérleteztek). Azt is olvasni lehetett, hogy a P9-nek lesz egy Deluxe változata, állítólag 6,2 hüvelykes QHD kijelzővel és magasabb kezdő árcédulával, bár az nem biztos, hogy a P8max folytatása a P9-cel egy időben, márciusban bemutatkozik, az a dátum ugyanis elég közel volna egy másik Huawei phablet, a Mate 8 nemzetközi értékesítésének a kezdetéhez.

Fémház burkolja a Huawei P8-at
A P8 folytatásának hátlapján már alighanem ujjlenyomat-olvasó is lesz [+]

A másik kapcsolódó hírt a MyDrivers szállította: az egyébként is házon belüli tervezést és gyártást preferáló Huawei a jövőben állítólag szeretne saját tervezésű GPU-kat és tárolóegységeket összehozni. Az előbbi több óriáscégnek is a bakancslistáján van (Apple, Samsung), bár jó pár év egy ilyen modult összehozni, letesztelni és élesben bevetni, ha minden jól sikerült. Ami a tárolóegységeket illeti, a saját márkás modulok összehozásában a Samsung, a Hynix vagy a Micron Technology lehet a shenzheniek partnere. A MyDrivers azt is tudni véli, hogy a Huawei 2012 óta saját operációs rendszer megalkotásán fáradozik, és a KirinOS-ről korábban is hallani lehetett, bár manapság nem könnyű egy-egy új mobilos rendszerrel széles körben elterjedni, a Tizen is inkább az okostévék és okoskiegészítők körében tud jelentősebb piaci részesedést felmutatni.

Azóta történt

  • Huawei „P9" a CES-en?

    Elég érdekes hír bukkant fel, bizonyos kínai források szerint egy egész érdekes Huawei csúcsmodell láthat napvilágot holnap.

  • Előre kerül a Huawei P9 ujjlenyomat-olvasója?

    A Mate 8 nemzetközi premierje után a P8 folytatására koncentrál a sikeres tavalyi évet záró Huawei. A „P9” komoly dizájnváltozásokkal érkezhet.

  • Ilyen lesz a „Huawei P9”?

    Korainak tűnő renderképek bukkantak fel, amelyeken állítólag a Huawei P8 folytatása pillantható meg, méghozzá dupla hátlapi kamerával és ujjlenyomat-olvasóval.

  • Újabb képeken a „Huawei P9”?

    Lefotózhatták a P8 folytatásának fém oldalkeretét, illetve magát a készüléket, melynek részletei egy védőtokból kandikálnak elő.

Előzmények

Hirdetés