2017. október 17., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Előre kerül a Huawei P9 ujjlenyomat-olvasója?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: CNMO

A Mate 8 nemzetközi premierje után a P8 folytatására koncentrál a sikeres tavalyi évet záró Huawei. A „P9” komoly dizájnváltozásokkal érkezhet.

Hirdetés

Remek készüléket ismertünk meg tavaly a Huawei P8 személyében, igaz, ha egy kritikát meg lehet fogalmazni, akkor a Kirin 935-ös SoC már tavasszal sem számított világverőnek. Teljesítménygondok a Kirin 950-nel viszont nem lesznek, ezt a Mate 8-at megnyomogatva bátran kijelenthetjük, és szinte biztos, hogy az idei Huawei (valószínűleg a P9) és Honor (7 Plus és/vagy 8) csúcsmodellek is ezt a rendszerchipet kapják meg. Most mégsem a belsőről, hanem a külsőről érkezett Kínából kémanyag: a CNMO hozzájutott egy vázlatrajzhoz, amelyen állítólag a P8 folytatása látható, elég komoly változásokkal.

Ha a kép hiteles (amit aligha fog a Huawei megcáfolni vagy megerősíteni), akkor a Xiaomi Mi 5-höz hasonlóan a P9-nek is az előlapjára vándorolhat az ujjlenyomat-olvasója. Az egyébként preferencia kérdése, hogy a hátlapon, pont „ujjra eső”, avagy az előlapi, asztalra téve is aktiválható szenzor a praktikusabb, mindenesetre a Huawei készülékek alján mindig is volt annyi hely, hogy egy ilyen biometrikus azonosítóval felszerelt kezdőképernyő gomb odaférjen. A CNMO 5,2 hüvelykes képátlóra, Full HD-s megjelenítőre, két elemes, 12 megapixeles hátlapi kamerára, 3000 milliamperórás akkumulátorra és jó eséllyel február végi, MWC-s bejelentésre számít.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.