Középkategóriás Lenovók mutatkoztak be

Kínában debütált a Lenovo S5 Pro és K5 Pro. Középkategóriás eszközökről beszélünk, sok hasonló tulajdonsággal, de eltérő külsővel, felszereltséggel és árazással.

Lenovo K5 Pro
Lenovo K5 Pro [+]

A Lenovo S5 Pro fém unibody házat kapott, előlapján 6,2 hüvelykes IPS kijelző figyel, Full HD felbontással, és egy olyan szenzorszigettel, amibe egy 20 megapixeles, Sony szenzoros kamerát és egy infrás, 3D arcazonosítót is tettek a szokásos érzékelőkön és a hangszón kívül. Az előlapi kamera így képes mindenféle szépség-effektre, és stúdiófény szimulálására egyaránt.


[+]

A hátlapján dupla a kamera, egy 12 megapixeles szenzorhoz tartozik f/1,8-as apertúra, egy másik, 20 megapixeles szenzorhoz pedig egy 2x-es telefotó lencse, ami f/2,6-os fényértékű. 4K-videózás is elérhető a főkamerával. Az alul és elöl megtalálható hangszóró sztereó élményt kölcsönöz a kütyünek.


[+]

Az arcazonosításon kívül ujjlenyomat-olvasó is része a feloldási opcióknak, a hardveres erőért egy Qualcomm Snapdragon 636 rendszerchip felel 6 GB RAM-mal és 64 vagy 128 GB-os belső tárolóval. A hibrid dual SIM-slot segítségével bővítési lehetőség is jut a felhasználónak. Kezelőfelület szempontjából a korábbról már megismert ZUI friss verzióját láthatjuk, az akkumulátor 3500 mAh-s, gyorstöltésre alkalmas. Kínában a jövő héttől lesz elérhető, 52 000 forintra átszámítható jüanos áron.


[+]

A Lenovo K5 Pro egy hagyományosabb megjelenésű okostelefon a notch hiánya, ellenben vastagabb kávák miatt, kijelzője csak 6 hüvelykes, viszont ugyanúgy Snapdragon 636 hajtja 4 vagy 6 GB RAM-mal. Elejére dupla, de nem IR-rel kiegészített kamera került (16 + 5 megapixel), hátul pedig a szelfi-oldallhoz hasonlóan képalkotó + mélységszenzor párost lehet látni, szintén 16 +5 megapixellel.


[+]

Megmaradt a sztereó hangszóró és a 3,5 milliméteres jack csatlakozó utóbbira NXP-féle átalakító + erősítő küldi a hangot, Dirac támogatással. A K5 Pro mellett szól a méretesebb akkumulátor, 4050 mAh kapacitással. A 46 000 forintnak megfelelő kínai alapár tudatában már a jövő héten rendelhető a kütyü, itthon azonban semmilyen hír nem szól arról, hogy ezek a mobilok érkeznének.

Előzmények

Hirdetés