Teljes lesz a Galaxy A széria

Hirdetés

A Samsung A-sorozat az elmúlt években határozott pozicionálást, prémium kialakítást és a csúcsmodelleket idéző funkciókat kapott, és mint ilyen, az egyik kiemelt termékvonalává vált a koreai gyártónak. A legtöbb információ a középmodellről esett be eddig, a méret- és árkategóriája miatt igen népszerű készülék 2018-as változata biztosan alternatív képaránnyal fog bemutatkozni, ami egyben az előlapi Home gomb elhagyását is előrevetíti. Az A3 (2018)-ról jószerével semmit nem tudunk, az A7 (2018) viszont futott egy kört a Geekbenchnél  Exynos 7885-ös szettel és 6 GB rendszermemóriával.

Az A7 (2018) szintén 18,5:9-es képaránnyal, 6 hüvelykes méretben valószínű, és az idei tapasztalatok alapján ezzel végig is pörgettük az A szériát, mivel a két legnagyobb modell, ide értve a Galaxy A9-et is idén nem kapott folytatást. A Galaxy A8 legfrissebb verziója továbbra is a Galaxy A8 (2016), amely tavaly mutatkozott be Koreában. A most előkerült előlapi üvegek viszont állítólag a Galaxy A8 (2018)-hoz tartoznak, amelyek jól láthatóan hasonlítanak az A5 (2018) formavilágához. Bármilyen egyéb információ eddig nem bukkant fel, az viszont nem elképzelhetetlen a panel alapján, hogy az A8 (2018) dupla előlapi kamerát kap és a többi modellhez hasonlóan hátlapi ujjlenoymat-olvasót.

Az A8 és az A9 idei verzióinak hiánya, és annak a lehetősége, hogy a következő széria ismét bírni fog nagyobb képátlóval rendelkező phabletekkel nem teljesen logikátlan. A Samsung Galaxy A3, A5 és A7 még abszolút okostelefon méretű szerkezetek voltak, míg az A8 és A9 már 5,7 és 6 hüvelykes képátlóval már kategóriát léptek az akkori technológiai keretek között. A képarány átalakítása viszont lehetővé teszi, hogy a sorozat két legnagyobb tagja ismét phablet kategóriában mozoghasson, míg a hagyományos, 16:9-es  megoldással már nem feltétlenül lehetett volna tovább növelni a kijelző méretét anélkül, hogy ne egy szabvány tabletet kapjunk végeredményben.

Előzmények

Hirdetés