Kiszivárgott a Mate 20 X 5G (doboza)

Váratlan vendég bővítheti az 5G-s mobilok repertoárját: nem egy P, hanem egy újabb Mate szériás phablet kaphat következő generációs hálózati modemet.

Hirdetés

2019 az 5G-től hangos: számos gyártó előállt a maga megoldásával. Sőt: azzal, hogy az Intel kiszállt a mobilszektorból és a PC-s, otthoni piac ellátását tűzte ki célul 4G / 5G modemjeivel, az Apple kénytelen volt megegyezni a Qualcommal, az első 5G-s iPhone-ok 2020-ban jöhetnek. Androidos eszköz már van ötödik generációs hálózati modemmel, például az összehajtható kijelzős Mate X, ami a Huawei saját fejlesztésű 5G egységét, a Balong 5000-et is beépítette.

Úgy tűnik, a sencsenieknél a Mate sorozat fémjelzi az 5G-s vonalat: miközben a Mate X-en az utolsó simításokat végzik, nagyon úgy tűnik, hogy készen áll a Mate 20 X Balong 5000-es variációja a bemutatkozásra. Több twitteres forrás megszellőztette a modellfrissítést: Sudhanshu Ambhore a csomagolást tudta megosztani követőivel, míg Teme a specifikációkat.

Az eredeti Mate 20 X, kontrolleres kiegészítővel
Az eredeti Mate 20 X, kontrolleres kiegészítővel [+]

A Kirin 980 természetesen garantált, ahogy a 7,2"-es képátló is, ám állítólag az új modem (és alighanem több antenna, esetleg a komolyabb hőelvezetés) beépítése miatt 5000-ről 4200 mAh-ra szűkülhet a telep. Cserébe 40 wattosra nőhet a gyorstöltés. A bemutató dátuma nem ismert, errefelé mindenesetre odébb van még a lakossági 5G elterjedése, úgyhogy nem valószínű a Mate 20 X 5G piacra kerülése.

Hirdetés

Azóta történt

  • Egyre több az 5G-s modell

    Svájcban már három készüléket is kínál a szolgáltató az 5G hálózati környezet kihasználásához. Ehhez jön nemsokára a ZTE készüléke is.

  • Befutott a Mate 20 X 5G

    Véletlenül se keverje össze senki a modellfrissítést a Mate X 5G-vel, bár az Egyesült Királyságban az is bemutatkozott.

Előzmények

  • Huawei Mate 20 - huszadrangú eltérések?

    Azért van különbség, de a Huawei Mate 20 így is egy remek készülék. A kérdés csak annyi, hogy százezerrel konszolidáltabb összegért mit tud - és mit nem tud - a Mate 20 Próhoz képest.

Hirdetés