Kipróbáltuk az Oppo F1-et és R7s-t

Az idei első Oppo meetup február 13-án, szombaton délután zajlott egy kellemes hangulatú presszóban, ahol a gyártó képviselői prezentálták nekünk az F1 és R7s készülékeket, illetve számos egyéb, régebbi Oppo készülék is jelen volt itt. A gyártó továbbra sem a Honor, a Xiaomi vagy a Meizu ellenfele akar lenni, állításuk szerint minőségben előttük járnak, az árazás pedig ebből adódóan nem lehet annyira kedvező, mint az imént felsorolt kínai gyártók esetén. A legsikeresebb modelljeik a Find 5 és a Find 7 névre hallgató eszközök, de a limitált darabszámban értékesített R5s is villámgyorsan elfogyott a polcokról.

Kipróbáltuk az Oppo F1-et
[+]

Az Oppo F1-ről már több ízben adtunk hírt, januárban mutatta be először a vállalat, most viszont már az európai Oppostyle kínálatában is elérhető a mobil. A gyártó itt a két kamerára, illetve az anyaghasználatra fektette a hangsúlyt, az F1 unibody készülékháza fém hátlappal és műanyag kerettel operál, mindösszesen 134 grammot nyom. A fedélzetén ColorOS 2.1 fut Android 5.1 alapokon, a rendszerchip pedig Qualcomm Snapdragon 616 nyolcmagos, maximum 1,7 GHz-es Cortex-A53 processzorral, Adreno 405 grafikus gyorsítóval 3 gigabájt LPDDR3 RAM-mal és 16 gigabájtos, bővíthető tárolóegységgel. A rendszer sebessége szimpatikus volt, elsőre semmilyen végzetes hibát vagy rendellenességet nem tapasztaltunk.

Kipróbáltuk az Oppo F1-et
[+]

Az előlapján 5 hüvelykes, 720 x 1280 pixeles felbontású IPS TFT kijelző terjeszkedik, védelméről Gorilla Glass 4 üveg gondoskodik. Hátlapján 13 megapixeles, f/2.2 apertúrájú lencsével ellátott kamera teljesít szolgálatot, a szelfik pedig 8 megapixelben, f/2.0 rekeszértékű optika segítségével készülnek. A mobil természetesen az összes európai LTE-hálózatot támogatja, hátlapja alá 2500 mAh kapacitású akkumulátor került, de a rendkívül hatékony gyorstöltés, a VOOC ebbe nem került bele. 229 eurós árához már nem járulnak extra költségek, tehát nagyjából 70 000 forint ellenében tudhatunk magunkénak egy ilyen eszközt, de csak fehér/arany színkombinációban érhető el.

Kipróbáltuk az Oppo R7s-t
[+]

Az Oppo R7s is ColorOS 2.1-et futtat Android 5.1-es alapokon, rendszerchip szempontjából is nagy a hasonlóság: Qualcomm Snapdragon 615 került bele nyolcmagos, 1,5 GHz-es Cortex A53 processzorral, Adreno 405-tel és 4 gigabájtnyi LPDDR3 RAM-mal. A belső tárolója 32 gigabájtos, microSD kártya segítségével bővíthető. Az AMOLED kijelzője 5,5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixeles felbontású. A hátlapjára 13 megaixeles Samsung ISOCELL képérzékelő került f/2.2-es optikával, az előlapi kamera az OmniVision műhelyéből érkezik, 8 megapixeles és f/2.4 apertúrájú a lencséje. A 151,8 x 75,4 x 6,95 milliméteres dimenziókkal rendelkező mobil 155 grammot nyom, készülékháza az előlapot kivéve teljes egészében fémből készült, 3070 mAh kapacitású akkumulátorához pedig VOOC töltő jár, így elég gyorsan tele lehet pumpálni a telepet. Az R7s szintén csak fehér/arany színben jön, ára 349 euró, azaz körülbelül 108 000 forint.

Kipróbáltuk az Oppo R7s-t
[+]

A két telefonból előreláthatólag tesztkészüléket is kapni fogunk a barcelonai kiállítást követően, így akkor részletesebben is be tudunk majd számolni a két eszköz képességeiről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

  • Előrendelhető Európában az Oppo F1

    Ahogy azt várni lehetett, az Oppo F1 nemzetközi modellé lépett elő, az európai Opoostyle kínálatában 229 euróért vásárolható meg.

  • Bemutatkozott az Oppo F1

    A kínai gyártó lerántotta a leplet az első F-szériás mobiljáról, ami elsődlegesen a kamerás képességeivel kíván villantani.

  • Egyre többet tudunk az Oppo F1-ről

    Tegnap még csak az Oppo F-szériájának érkezéséről adtunk hírt, ma már az is körvonalazódik, hogy az első modell milyen adottságokkal rendelkezik majd.

  • Európában is kapható lesz az Oppo R7s

    Bemutatkozott a kínaiak legújabb phabletje, ami középkategóriás felszereltség mellett a rendszermemória méretével emelkedik ki a konkurensek közül.

Hirdetés