Nem Snapdragon 820 SoC kerül az Oppo újdonságaiba

Március 17-én tart bemutatót az Oppo, amin a középkategóriás készülékeket felvonultató R-sorozat új tagjai látnak napvilágot. Eddig a pletykagyárosok úgy gondolták, hogy egy zászlóshajó biztosan leleplezésre kerül, hiszen a Find 7 két éve nem kap folytatást. Úgy tűnik viszont, hogy most sem fog, hiszen a TENAA, azaz a kínai hírközlési hatóság adatbankjába most az R9 és az R9 Plus is felkerült, így több minden kiderült a specifikációkkal kapcsolatban.


[+]

A leírás szerint se híre se hamva az előzetesen jósolt 2K-s kijelzőnek vagy a Snapdragon 820 lapkának, helyette gyengébb hardvert kap a felhasználó, amit lekerekített sarkokkal rendelkező, fém burkolatú, 6,5 illetve 7,4 milliméteres házba csomagol az Oppo. Az R9 elején egy 5, az R9 Plusnak pedig egy 6 hüvelykes, 1080p felbontású AMOLED panel tündököl majd, a gépek lelke pedig minden bizonnyal az 1,95 gigahertzre skálázott, nyolcmagos processzorral ellátott MediaTek Helio X10 chipset lesz.


[+]

Mindkettőbe 4 gigabájt RAM-ot szerelnek, a belső tárhely pedig válaszhatóan 32 vagy 64 gigabájtos lesz. A nagyobbik modell 4120, a kisebbik pedig 2850 milliamperórás akkumulátorral rendelkezik, a VOOC gyorstöltés egyik esetben sem marad el. A várható ár 450-500 dollár környékén mozog majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

  • Március 17-én érkezik az Oppo R9

    Az előző plakáton még R9-ként szerepelt egy újdonság, a mostanin viszont csak simán idézőjelbe tettek egy kilencest, még az sem kizárt, hogy a Find-széria újabb ékes darabja mutatkozik be.

  • Érkezik a következő Oppo kameratelefon

    Furcsa módon nem az F-széria következő tagját leplezi le a gyártó plakátja, hanem egy R9 névre hallgató csúcsmodell érkezhet.

  • Kipróbáltuk az Oppo F1-et és R7s-t

    Negyedik alkalommal került megrendezésre a budapesti Oppo meetup, amin ki tudtuk próbálni a gyártó két friss modelljét.

Hirdetés