Kijlezőproblémákkal küzd a OnePlus Nord

Ráadásul nem is teljesen újszerű a jelenség. A OnePlus 8 Pro esetében egy szoftverfrissítés segített a dolgon.

Több felhasználó is kijelzőhibára panaszkodik a OnePlus Nord esetében a gyártó fórumain és a Redditen, bár azt egyelőre nem tudjuk, mennyire kiterjedt a probléma. A jelenség nem újszerű, három éve a Samsung Galaxy S8 lilult, két éve a Huawei Mate 20 Pro küzdött hasonló kellemetlenségekkel (zöld árnyalatban) az LG által szállított OLED panelek esetében, idén pedig a OnePlus 8 Pro 120 Hz-es kijelzője zöldült, amit rövid úton orvosolt a gyártó egy szoftverfrissítéssel.

A jelenség mindhárom esetben nagyjából megegyező körülmények között adódik elő. A készülék kijelzőjén alacsony fényerőnél, úgy 25% alatt, kiváltképp sötét háttérnél zöldes, esetenként sárgás vagy lilás elszíneződés figyelhető meg, ami  ugyan a használhatóságot tényleg nem befolyásolja, ahogy azt a OnePlus kifejtette, de roppant kellemetlen lehet.

A OnePlus reagált a helyzetre a 9to5Google-nek, amely alapján nem különösebben izgatják magukat a dolog miatt, viszont nem mulasztják el hangsúlyozni, hogy ez nem garanciális probléma, a rendeltetésszerű használatot nem akadályozza és nincsen hatással a kijelző tartósságára.

"A OnePlus Nord kiváló minőségű, 90 Hz-es AMOLED képernyővel rendelkezik. Alacsony fényerősség mellett adott körülmények között az AMOLED kijelző jellegéből fakadóan enyhén elszíneződhet - ez jellemző az összes OLED kijelzőre, az elszíneződés mértéke pedig további tényezők függvénye. Ez nem minőségi kérdés és nem befolyásolja a képernyő mindennapi használhatóságát vagy tartósságát. A OnePlus továbbra is kutatja a legmodernebb megjelenítési technológiákat és törekszik a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítására."

A gyártó egyébként megerősített, hogy már dolgoznak a probléma frissítéssel való megoldásán, de konkrét időpontot és tervet nem közöltek. Egyelőre annyit lehet tenni, hogy deaktiváljuk az automatikus fényerőszabályzást és nem használjuk az eszközt 60%-os fényerősség alatt, esetleg maradunk a világos rendszertémánál is.

Előzmények

Hirdetés