Ne ülj rá a OnePlus Nordra!

Természetesen a hátsó párnázásától és csontozatától függ, mennyire sérül meg a középkategóriába visszatérő OnePlus telefon, de azért nem árt vigyázni rá.

Manapság egyre kevésbé kérdés, hogy jól sikerült-e egy okostelefont fizikailag összerakni, a recsegő hátlap, az illesztési hiba, a karcolódó kijelző vagy a töréshez vezető konstrukciós hiba ugyanis ritka. A OnePlus Nord két üveglappal például precízen fogja közre a plasztik vázat, ez persze azt is jelenti, hogy ezúttal nem fémből van a konstrukció, amit Zack Nelson kapargatással jelez. Az is kiderül a lenti videóból, hogy az androidos térben egyedülálló rezgő- és némítókapcsoló fém kivitelt kapott. A Gorilla Glass 5 üveg a szokásos módon a Mohs-skála hatos keménységű vésőjétől karcolódik meg némileg és a hetestől mélyebben - már ha az előre applikált fóliát eltávolítjuk előtte.

Az öngyújtólángos hevítés legalább annyira felesleges, mint egy kis felbontású makrókamera, mindenesetre a teszt maradandó nyomot hagy a 90 Hz-es Fluid AMOLED FHD panelen. Ám ennél fontosabb és relevánsabb a hajlításpróba, hiszen előfordulhat a mindennapokban, hogy az ember véletlenül ráül a mobiljára vagy tárolás közben valaminek a ketyere nekifeszül. A Nord már akkor meghajlik a szokásosnál is jobban, amikor Zack a hátlap felé fejt ki rá erőt ujjaival, előrefelé pedig a hangerőszabályzó környékén meg is roppan a váz, vele együtt pedig a 6,44"-es, kameralukas panel is megadja magát.


(forrás: JerryRigEverything) [+]

Érdekes, hogy előbb kapitulál maga a megjelenítő, mint a két Gorilla Glass üveg, de egy kis extra erőkifejtéssel az is megreped. Oké: ne feszegessük telefonunkat, ne üljünk rá és lehetőleg ne próbáljunk kempingszékkel se ránehezedni. Ugyanakkor 100 ezer forint felett ennél jobban szokták bírni a mobilok a hajlítópróbát, főleg a OnePlus telefonok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés