Benézett az iFixit a Mate 20 Pro belsejébe

Kétségtelenül az év végére tartogatta a Huawei idei legnagyobb dobását, bár az, hogy ez a Mate 20 Pro, a Porsche Design Mate 20 RS, vagy a Mate 20 X gamer telefon, azt mindenki döntse el maga. A Pro és az RS variáns mindenesetre egyaránt 6,39"-es OLED panelt kapott, 1440 x 3120 pixeles fajtából, kitűnő napfény alatti fényerővel és rengeteg kalibrálási opcióval.


(forrás: iFixit) [+]

Más kérdés, hogy jókora lett a belógó szenzorsziget, cserébe fürge és megbízható 3D arcazonosítás is opció a képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasó mellett. Ez konkrétan az optikai fajtából való a jövőre várt, ultrahangos helyett, így vastag képernyővédő üveg applikálása negatívan befolyásolhatja a feloldás hatékonyságát. Az iFixit lencsevégre kapta a technikailag a képernyő mögé elhelyezett, Goodix gyártású egységet.


(forrás: iFixit) [+]

Szétszerelős cikkében megtekinthető, pontosan hogyan sikerült a Huawei-nek annyi mindent belesűrítenie a por- és vízálló házba, a 4200 mAh-s teleptől kezdve a visszafele is működő Qi töltésen át az infraportig vagy a négy kameráig.


(forrás: iFixit) [+]

Az iFixit SK Hynix gyártású memóriát és Toshiba UFS tárolót talált a készülékházban, amely microSD helyett NM, vagyis nanoSIM méretű nano memory bővítőkártyát fogad be. Az iFixit megerősíti a házi fejlesztésű, Hi1103 WiFi chipet a HiSilicon 980 SoC mellett.


(forrás: iFixit) [+]

A publikáció tízből (otthon legkönnyebben szerelhető) négy pontot adott a Mate 20 Prónak a felhasználói javíthatóság tekintetében. Mint mindig, az IP68-as védelem gondos ragasztást jelent, így a készülékházba történő bejutás a legnagyobb feladat, ami a hivatalos szervizen kívül természetesen azonnali garanciavesztéssel jár. Nem könnyű az AMOLED panel cseréje sem, és ha az betört, eséllyel az ujjlenyomat-olvasóból is újra lesz szükség. A többi komponenst ugyanakkor könnyebb cserélni.


(forrás: iFixit) [+]

Tényleg elképesztő, mennyi komponenst sikerült a méretes házba tuszkolni, ám nem minden esetben hibátlan a helyzet. Néhány tulajdonos sötétben, minimális fényerő mellett furcsa jelenségre lett figyelmes a lekanyarodó képernyőszéleken: konkrétan zöldes elszíneződésre. Hasonló jelenséggel tesztünk során mi nem találkoztunk, a gyártó mindenesetre a PhoneArenának már küldött egy közleményt, amiben reagálnak a dologra.


(forrás: SlashGear)

„A Mate 20 Pro piacvezető, hajlítható OLED panelt használ különleges, lekanyarodó szélekkel, a kiterjesztett vizuális hatás és a jobb fogás érdekében. Ez némi színváltozással járhat bizonyos betekintési szögek esetében. Extrém sötét fényviszonyok között, amikor a fényerő túl alacsony, vagy sötét háttérkép van beállítva, ez hangsúlyosabb lehet. Ha a színváltozás befolyásolja a normál használatot, a felhasználó fáradjon be mobiljával egy hivatalos terméktámogatási központba.”


(forrás: SlashGear)

A Huawei finn részlege ennél eggyel tovább ment: „Jó ideje vizsgálódunk az ügyben, hogy a mobilok egy kis hányada miért mutat zöldes elváltozást néhány piacon. Finnországban a vásárlók új telefont kapnak további költségek nélkül, ha hibás a kijelzőjük.”


(forrás: SlashGear) [+]

A SlashGear egyébként nem zárja ki, hogy az eset a képernyőszélek és a váz találkozásánál, problémás ragasztás miatt fordul elő, és úgy hallotta, leginkább az LG által gyártott panelek az érintettek, a fő beszállító BOE megjelenítőivel nincsen gond. Ez egyelőre persze spekuláció, és technológiától, illetve gyártótól függetlenül előfordulnak a mobilpiacon képernyőproblémák. Amennyiben a Huawei hazai képviseletétől bővebb tájékoztatást kapunk az esetet illetően, frissítjük hírünket.

Azóta történt

Előzmények

  • Nincs Mate luxusvariáns nélkül

    A Porsche Design Huawei Mate 20 RS a legütősebb kombinációt nyújtja hardverben és küllemben. Megkérik az árát.

  • A Huawei Mate 20 Pro új AnTuTu eredményei is erősek

    Bár lényegesen szerényebb pontszámmal, de a Kirin 980 így is csúcstartó lehet az androidos készülékek között. Három új előzetes is érkezett e mellé.

Hirdetés