Hirdetés

Kijelzőhátrányból indulhat a Galaxy Note20

Nemcsak a QHD+ felbontás, a magas képfrissítés is kimaradhat az olcsóbbik cerkás Galaxyból.

Hirdetés

Régen a Galaxy S volt a Samsung néptelefonja, az S Pen stylusszal szerelt Note pedig a produktivitás non plus ultrája, aztán tavaly a kisebbik Galaxy Note10 úgy futott be FHD+ megjelenítővel, hogy előtte az S10 és utána az S20 egyaránt megtartotta a QHD+ felbontást. Az utóbbi ráadásul 60 Hz-ről 120-ra növelte a képfrissítést (bár ez az üzemidő csökkenésével járt), és ezért is roppant furcsa, illetve remélhetőleg kacsa az az információ, miszerint a sima Note20 további kompromisszumok megkötésére készül.

A Note20 a Pigtou renderképén
A Note20 a Pigtou renderképén [+]

Az IceUniverse úgy hallotta: az olcsóbbik tollas telefon sem ívelt QHD+ panelt, sem magas képfrissítést nem kap drágábbik fivérével szemben, ami a várhatóan magas ár figyelembevételével sokaknak okozhat csalódást. Persze van, aki bármikor beleegyezne a lapos panelbe, egy kis extra káva árán elkerülve a vétlen érintéseket a széleken, ám ma már a 60 Hz és a FHD+ felbontás a középkategória alját is elérte, míg a magasabb képfrissítés kezd a tetejére begyűrűzni. Nyilván nem kell minden kéminformációt készpénznek venni, mindenesetre a Note10 kompromisszumai után nem lenne teljesen meglepő, ha a folytatása is kimaradna némi jóból.

Azóta történt

Előzmények

  • Korán érkezhet az idei Galaxy Note

    Már augusztus 5-én bemutatkozhat a 2020-as S Pennel szerelt família, természetesen online formában.

  • Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt

    120 Hz-es kijelzővel, bivalyerős hardverrel, nagyobb akkumulátorral és akár 64 megapixeles fotókkal csábít az új duó az előzőhöz képest - a kellemes csomag valószínűleg megtartja a széria évtizedes, betonbiztos helyét az androidos csúcsmobilok piacán.

Hirdetés