Kijelző mögé kerülhet a Z Fold3 szelfikamerája

A Samsung emellett Z-formájú, két helyen összehajtható koncepción dolgozik.

2020 sok mindenről emlékezetes, csak nem mindegyik kezdődik pozitív előjellel, a mobilpiacon mindenesetre ez volt az év, amikor a hajlítható képernyős telefonok nagy számban elérhetők lettek, és jelenleg a Samsung a témakörben a trendmeghatározó.

A középső gyűrődésminta a és kamerarész is hangsúlyos volt az első Foldon
A középső gyűrődésminta a és kamerarész is hangsúlyos volt az első Foldon [+]

A bétás jellegű Fold összecsukható kijelzőjébe igencsak noccsmány előlapi kamerarendszer bújt, amelyet a Z Fold2 5G esetében jóval elegánsabb kamerakivágás követett, de jövőre állítólag ez is el fog tűnni, írja a SamMobile.

A Z Fold2 apró kameralyuka sokkal kevésbé zavaró
A Z Fold2 apró kameralyuka sokkal kevésbé zavaró [+]

Jó ideje dolgoznak a gyártók a szelfikamera kijelző mögé rejtésén, és a ZTE már piacra is dobott egy efféle kelléket az Axon 20 5G személyében, de azért  van még munka technológiai és szoftveres oldalról, hogy a lehető legjobb képminőség szülessen.

A Z Fold3 a szelfivájatot is felszámolhatja
A Z Fold3 a szelfivájatot is felszámolhatja [+]

A Z Fold3 két okból is ideális lehet a képernyő-kamera samsungos debütálására: a hajlítható cuccok jóval kisebb darabszámban készülnek, így ha mégse válna be a dolog, nem érintenék a problémák mondjuk a teljes Galaxy S21 famíliát. A megoldásnak pedig nyilván komoly felára van, ami viszont könnyebben „elveszhet” a hajlítható telefonok egyébként is brutálisan drága végösszegében.

Z-alakú Samsung formatervezési minta
Z-alakú Samsung formatervezési minta (forrás: SamMobile)

A Samsung egyébként a hírek szerint a Z Flip folytatásán is dolgozik, a SamMobile pedig ráakadt egy „igazi” Z-formájú formatervezési mintára egy két helyen hajlítható Galaxy esetében. A Samsung által szabadalmi védelemért benyújtott minta ezúttal sem garantálja a végterméket, mindenesetre van az ötletben fantázia: a TCL is hasonló koncepción dolgozik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés