Bemutatkozott a világ első, kijelző alatti szelfikamerás mobilja

Ahogy azt hallani lehetett, a ZTE mutatott be elsőként olyan mobilt, ami kameralyuk, notch vagy egyéb mechanika nélkül ad kávamentes élményt és szelfikamerát egyszerre.

Szelfikamerák léteztek nagyon sokáig hagyományos kávában, majd megjöttek a notchos, kameralyukas és motorizált mechanikás megoldások, mostantól pedig elkezdenek jönni kijelzőbe rejtve is, a ZTE ma bemutatott mobilja az első fecske, korábbi hírek alapján a Visionox beszállító technológiájával. Rengeteg technológiai probléma merül fel egy ilyen megoldásnál, legfőképp persze az OLED panel átlátszóságát kell úgy megoldani, hogy még épeszű kompromisszum legyen, ne legyen feltűnően gyengébb a megjelenített minőség sem az érintett területen, továbbá a képminőség is vállalható maradjon.


[+]

A kijelzőbe épített szelfikamerák végleges értelme talán abban rejlik, hogy a kijelzőn belül bárhova rakható lesz az érzékelő, így ténylegesen lehet majd a kijelző előképét nézni úgy, hogy egyben a kamerába is nézzük, mindazonáltal a ZTE megoldása egyelőre még szokásos helyen, fent középen kapott helyet, egyébként 32 megapixeles felbontással.

A ZTE Axon 20 5G egyébként 6,92 hüvelykes OLED kijelzőt kapott Full HD+ felbontással, 90 Hz-es képfrissítéssel, 10-bites mélységgel, 20,5:9-es képaránnyal és beépített ujjlenyomat-olvasóval, hátlapján 64 megapixeles főkamera mellett 8 megapixeles ultraszéles, továbbá 2 megapixeles mélységkamera és makró segéd kapott helyet.


[+]

A rendszerchip a felső-középkategóriás Snapdragon 765G 6 vagy 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB-os belső tárolóval, az akkumulátor 4220 mAh-s, 30W-os gyorstöltéssel. A ZTE-féle MiFavor 10.5 fut rajta az Android 10 alapjain, feketében, fehérben, lilában és narancssárgában válik elérhetővé, egyelőre Kínában, szeptember 10-től. Nem csúcskategóriás termék, a helyi indulóára 100 ezer forint alatt lesz, és számítani kell arra, hogy a szelfikamera minősége azért nem hozza majd azt a szintet, amit egy igazi felsőkategóriás mobiltól elvárunk. Viszont a letisztult előlap tényleg nagyon jól néz ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés