Darabokban a Galaxy Fold

Zack Nelson a szétszerelős videó elkövetője, aki a világ elé tárja az összehajtható kijelzős Samsung ketyere belső komponenseit és akkumulátorait.

Érdemes az összehajtható 7,3"-es és a csukott állapotban felvillanó, 4,6"-es kijelzőkkel szerelt Galaxy Foldot óvatosan használni, erre a Samsung hívta fel a figyelmet.

Zack Nelson pedig azt húzta alá, hogy a méregdrága mobilt jobb óvni a zseb és egyéb környezet koszától, porától és különösképpen a homoktól, mert az végérvényesen bejut a zsanérba, és onnantól recsegős a különlegesség nyitása-csukása.


(forrás: Zack Nelson) [+]

A JerryRigEverything csatorna most pedig benéz a kijelzők mögé, hogy közelebbről megvizsgálja az olyan komponenseket, mint mondjuk a Snapdragon 855 SoC, a 12 + 12 + 16 megapixeles egyik kamerarendszer vagy a 10 + 8 megapixeles másik.


(forrás: Zack Nelson) [+]

A Galaxy Fold 5G hatalmas, 4235 mAh-s telepet kapott, illetve nem is egyet: az összecsukható készülék egyik oldalán 2100, a másikon 2135 mAh-s akkumulátor lakozik, kölcsönösen ellátva energiával a Foldot. A 4G-s modell telepmérete picit nagyobb: az 4380 mAh-t kínál.


(forrás: Zack Nelson) [+]

A hajlítható kijelzőt műanyag sáv veszi körbe a fémváz felől, és aligha lehet azt az 1536 x 2152 pixeles képernyő megsértése nélkül eltávolítani. A Samsung az első évben mindenesetre 150 dollárért cseréli a panelt, ha az megsérül, utána pedig 600 dollárért.


(forrás: Zack Nelson) [+]

Ügyesen szórta szét a gyártó a komponenseket, ám még érdekesebb a meglehetősen bonyolult és a nyáron módosításokon átesett hajlítómechanizmus. A zsanér elég bonyolult lett, hogy évekig bírja a napi több tucat nyitást és csukást.


(forrás: Zack Nelson) [+]

Igaz: még mindig dolgozni kell azon, hogy kosz, por és homok ne juthasson be, hiszen mégiscsak egy 600 ezer forintos telefonról van szó, amit mindenhova magával visz az ember.

Előzmények

Hirdetés