Két méretben debütált a Xiaomi Watch S2

42 és 46 mm-es méretben Kínában már kapható a Xiaomi két új AMOLED kijelzős okosórája.

Megindult a Xiaomi Watch S2 értékesítése a márka hazájában, Kínában. A 42 mm-es tokozású kisebb és a 46 mm-es nagyobb modell a globálisan is értékesített Watch S1-et és Watch S1 Active-ot válthatja majd, egyelőre megjelenési dátumot nem közölt a Xiaomi, valamikor a 13-as sorozat mellett érkezhetnek a kartársak.


(forrás: Xiaomi) [+]

A két méretben és méretenként két színben (lásd a felső képen) elérhető órák között a kijelző mérete és az akkumulátoros üzemidő a lényegi különbség, funkcionalitásban nem térnek el. A 42 mm-es változat három napig bírja, míg a nagyobb modell négy napig működik egy töltéssel és folyamatos AoD megjelenítéssel. A kisebb órában egy 305 mAh-s akkumulátor, a nagyobban egy 500 mAh-s telep szolgáltatja az energiát. A 42 mm-es modell kijelzője 1,32 hüvelykes AMOLED panel, a nagyobb testvér 1,43 hüvelykes AMOLED-et kapott. Mindkét panel 466 x 466 pixellel dolgozik ugyanakkor, így a 42 mm-es órát választók némileg élesebb képet látnak majd csuklójukon a kör alakú kijelzőn. Mindkét modell 600 nites fényességet ígér az erős napfényben is jó olvashatóságért és adott az 5 ATM vízállóság is mindkét modellben.

Nem gondolta át ez a néni, hogy hiába visel két órát, a pulcsin keresztül nem működik a pulzusmérés...
Nem gondolta át ez a néni, hogy hiába visel két órát, a pulcsin keresztül nem működik a pulzusmérés... (forrás: Xiaomi) [+]

A Xiaomi a már tavaly is bevetett egészségügyi szenzorokat használja, mellette pedig van GNSS és NFC is az órákban. Újdonság, hogy a Watch S2 képes testösszetétel analízist elvégezni, erre a Samsung Galaxy Watch4 és Watch5 órái is képesek. A Xiaomi modellje viszont olcsóbb, mint a Galaxy, a 42 mm-es modell 999 kínai jüanért kerül piacra fekete szilikon szíjjal, ez 54 ezer forintnak felel meg. A legdrágább modell 71 ezer forintnak megfelelő 1299 jüan a Watch S2-ből, ezért az összegért már a 46 mm-es tok és bőr szíj jár. A szíjak standard 22 mm-es gyorskapcsot használnak, így a felhasználó kedve szerint cserélhetők.

Sportos szíjakkal a Watch S2.
Sportos szíjakkal a Watch S2. (forrás: Xiaomi) [+]

Adott a mikrofon és a hangszóró is az órában, és alkalmazások is telepíthetők közvetlen az eszközre a kínai szoftverrel. Van állítólag bőrhőmérséklet-mérés is az órában, az itt összegyűjtött és az egyéb egészségügyi adatokat (alvás, pulzus, lépések, állítólag száznál is több edzésforma), telefonos alkalmazáson keresztül szinkronizálja. Az egyelőre kérdés, hogy a szoftver globális változatában lesz-e bármiféle korlátozás, vagy marad a funkcionalitás. A nemzetközi megjelenésről egyelőre nincs hír.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés