Hirdetés

Umidigi A5 Pro - alternatív valóság

Jó áron van az Umidigi telefonja, amely a középkategória alsó szegmensét célozza néhány extrával és néhány felesleges funkcióval.

Hirdetés

Bevezető

Ha valaki kínai, olcsó telefont keres, akkor minden esetben a Xiaomi szokott első helyen feljönni az ajánlatok között, ami egyrészt nem véletlen, másrészt mi sem tudunk ezzel vitatkozni, az összes termékkategóriában van érvényes ajánlatuk. Egy ilyen gyártó mellett nehezen rúg labdába bárki, de a próbálkozók száma nem sokat csökkent az utóbbi időkben, ráadásul most minden gyártó úgy érzi, hogy ha a Huawei gyengélkedése kitart, akkor az általuk hagyott rést talán ki tudják valamelyest tölteni.


[+]

Az Umidigi (korábban Umi) hol aktívabban kampányol, hol kevésbé, az A5 Pro azonban még itthon is kapható itt-ott, a 40 ezer forintos ár mindenképpen arra minimum predesztinálja, hogy legalább megnézzük, hogy mennyire tud versenyképes lenni egy Redmi 7-tel. Kínából rendelve alig több mint 30 ezer forint, de erre rá kell számolni az áfát, amit a vámkezelés során ki kell pluszban pengetni (plusz a vámügyintézés díja), szóval nagyjából így is erre a 40 ezres szintre kúszik fel a költség, tehát abból indulunk ki, hogy a termék ennyibe kerül, ezért ilyen árú konkurensekkel érdemes összehasonlítani.


[+]

Papíron minden másodvonalas kínai telefon tök jól szerepel, az A5 Pro is három kamerát tud felmutatni, meg egy jókora, az árkategóriához képest magas felbontású kijelzőt, de elég sokszor belefut az ember abba, hogy amit a specifikáció ígér, az nem teljesen, vagy nem teljesen úgy fedi a valóságot, ahogyan azt az ügyfél elképzeli. Az Umidigi A5 Pro kapcsán is van ilyen trükközés, bár ez a készülék megítélését nem befolyásolja túlzottan, de például a mélységérzékelős kameraszenzor jelenléte igazából teljesen felesleges, mert semmi érdemi pluszt nem hoz a funkcionalitás kapcsán. Annyi viszont szól a gyártó mellett, hogy van felhasználói közösség és fórum mögötte, meg hát ők sem ma kezdték a dolgot, a horvát Noa nevű gyártónak évek óta partnerei (a Noa telefonok általában átcsomagolt Umidigi modellek). Szóval mi is úgy álltunk a tesztkészülékhez, hogy mindenféle előítéletünket félretettük és megnéztük, hogy mennyire versenyképes a jelenlegi, hazai mezőnyben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés