Kávamentes kijelző, meg még egy?

A Vivo Nex és az Oppo Find X a gyártójuk számolgatása szerint elérte a 90%-os előlapi képernyőarányt, és mivel valamekkora keretre mindig szükség lesz, nem lehet a szegélyekből a végtelenségig faragni. A logikus következő lépés így az összehajtható megjelenítő lehet, csak az nem világos, pontosan mikor. A Mobielkopen rábukkant az Amerikai Szabadalmi Hivatalnál egy olyan formatervezési mintára, ami harmadik módon növelné a kijelződominanciát: az előlapi panel mellett hátra is kerülne egy megjelenítő.

A Mobielkopen rajza a benyújtott formatervezési minta alapján
A Mobielkopen rajza a benyújtott formatervezési minta alapján (forrás: Mobielkopen) [+]

Nem szokatlan persze a dolog: ott van példának a Meizu Pro 7 apró hátlapi kijelzőjével, vagy valamelyik YotaPhone, e-ink panellel a kamera alatt. A Samsung formatervezési mintája mindenesetre elöl épp csak annyi helyet hagyna a kereten, hogy a legfontosabb elemek odaférjenek, hátul pedig nagyobb képernyőt képzel el a Meizu megoldásánál, egyelőre ismeretlen funkcióval.

A gyártó állítólag egyébként egyre közelebb van az összehajtható kijelzős Galaxy X véglegesítéséhez, bár újfent csak a jövőre szót hallani. Felbukkant ugyanakkor egy prototípus a múltból, ami még nem egy, hanem két különálló kijelzővel próbálkozott az összehajtható vonalon. Ebből a formatervből egyébként a ZTE csinált végfelhasználói terméket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés