Merre van a Vivo Nex beszédhangszórója?

A kétféle hardverrel szerelt Vivo Nex rekordnak számító, 91,24%-os előlapi képernyőaránya meglehetősen komoly kreativitásra késztette a gyártó tervezőmérnökeit. Nincs felső káva vagy notch, úgyhogy annak minden elemét máshol kellett elhelyezni. A fénymérő és a közelségérzékelő helyét a termékoldal ugyan nem említi, az AndroidCentral szerint mindenesetre a képernyőbe építették őket. A videón látható pislákolás viszont mégis arra utal, hogy a felső káván kaphattak helyet.

Nem túloznak a renderképek: a Vivo Nex élőben is tényleg csak egy nagy kijelzőnek tűnik, vékony kávákkal
Nem túloznak a renderképek: a Vivo Nex élőben is tényleg csak egy nagy kijelzőnek tűnik, vékony kávákkal (forrás: AndroidAuthority) [+]

A 8 megapixeles szelfikamera a Nex tetején, motorikusan emelkedik ki és tér vissza, amikor az ember az előlapi kamerára vált a szoftverben, majd onnan kilép. A gyártó szerint a motor ötvenezer műveletet kibír gond nélkül és az eddigi videók alapján a szelfimodul elég stabil, kézzel nem lehet visszanyomni. A Nex S vagy Ultimate, a Snapdragon 845-tel szerelt csúcsvariáns még képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót is kapott – egészen pontosan a képernyő mögül figyel a szenzor, akárcsak a Vivo X21 UD esetében.

A szelfikamera felül emelkedik ki, beszélgetési hangszórót nem látni semerre
A szelfikamera felül emelkedik ki, beszélgetési hangszórót nem látni semerre (forrás: AndroidAuthority) [+]

A multimédiás hangszóró alulra került, de merre van a beszédhangszóró? Ilyenből hagyományos nem került a Nexre, ehelyett a Vivo Screen SoundCasting technológiája továbbítja a hangot, azaz tulajdonképpen maga a 6,59"-es FHD+ kijelző. Találkoztunk már csontelvezetéses és piezoelektromos megoldással is, ám egyik sem volt túl meggyőző, az Apex esetében mindenesetre a megoldás a The Verge és a Mashable szerint is színvonalas volt. A technológia ráadásul segíti a multimédiás hangszórót is tisztább magas és több mélyhang generálásában. Az AndroidCentral szerint a Screen SoundCasting a csontelvezetéses fajtából való.

Sajátosan töri meg a fényt a Vivo Nex hátlapja, mégsem ez az igazi különlegessége
Sajátosan töri meg a fényt a Vivo Nex hátlapja, mégsem ez az igazi különlegessége (forrás: AndroidAuthority) [+]

A 3,5 milliméteres kimenet szerencsére nem esett a dizájn áldozatául, ez fent pillantható meg, viszont már csak a motorikus szelfikamera miatt sem lett volna könnyű a magas szintű por- és vízálló védelmet biztosítani, úgyhogy ez kimaradt. Hátulra azért odafért a 12 + 5 megapixeles kamera, a főmodul az f/1,8-as rekeszértékű lencse mellé optikai stabilizálást is kapott.

A Nex S vagyis Ultimate képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasót kínál, míg az alapkiszerelés hátlapi szenzort
A Nex S képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasót kínál, egy keskeny alsó kávát pedig megtartott (forrás: AndroidCentral) [+]

Összességében tényleg különleges a Vivo Nex, Snapdragon 710-es és 845-ös variációban is, az utóbbi ráadásul támogatja az errefelé esszenciális, B20-as LTE sávot. Mégsem érdemes a hazai felbukkanásához túl sok reményt fűzni, egyelőre bizonyosan csak a kínai belpiacos megjelenésről lehet beszámolni, és a Nex ott sem indít olcsón. A Snapdragon 710-es modell 164 ezer forintnak megfelelő jüanon nyit (6/128 GB), a 845-ös pedig 190 (8/128 GB) vagy 211 ezer forintért rendelhető elő (8/256 GB).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

  • Tényleg kávamentes lett a Vivo Nex

    Egyaránt 91,24%-os előlap/kijelző aránnyal, de kétféle lapkakészlettel, illetve biometrikus azonosító technológiával mutatkozott be a Vivo Nex és a Nex S vagyis Nex Ultimate a világ leginkább kávamentes készülékeként.

  • A Vivo Nex erejével sem lesz gond

    Két Nex modell specifikációja is kiszivároghatott, a drágábbik Snapdragon 845-tel, a kedvezőbb árú pedig Snapdragon 710-zel érkezhet.

  • Nem a notch a Vivo X21 UD igazi különlegessége

    A frissen bemutatott Vivo phablet pont úgy néz ki, mint az Oppo R15, vagyis majdnem: a hátlapjáról eltűnt az ujjlenyomat-olvasó. Pedig van benne, csak a képernyő mögött.

Hirdetés