Hirdetés

2018. december 16., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

Csökken a kereslet az iPhone X iránt?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: DigiTimes

A komponens-beszállítók szerint csökkent a kereslet az egyes alkotóelemek iránt, ami csökkenő eladásokat sejtet.

Hirdetés

Az Apple évfordulós csúcsmobilja szokás szerint erősen kezdett, noha kissé ellopta a showt a korábban forgalomba került, hagyományos kialakítású, menetrendszerű modellek elől. Az érdeklődés a bejelentés után intenzív volt, a gyártás üteme viszont nehezen követte a vásárlói igényeket, ami akár 4-5 hetes várólistákat jelentett azok számára, akik TrueDepth kamerával szerelt, OLED paneles csúcsgépre vágytak. November végére helyreállt a termelés, nőtt a kihozatali arány, a várakozási idő jelentősen lecsökkent, a beszállítók szerint viszont a kereslet is. Legalábbis az Apple megrendelései elmaradnak a várt mértéktől.


[+]

A beszállítók, érzékelve a az egyes, általuk gyártott részegységekre való igény csökkenését, attól tartanak, hogy az iPhone X eladásai 30%-kal gyengülnek 2018 első negyedévében. Az iPhone X egyes komponenseire vonatkozó megrendelések szintén 30%-kal maradnak el az Apple által előzetesen becsült igényekhez képest. A novemberi csökkenés után további visszaesést sejtenek az év utolsó hónapjában, annak ellenére, hogy az ünnepi szezon hagyományosan erős az iparágban. A készülékházat gyártó Catcher Technology bevételei 10,4%-kal estek, míg az érintőpanelt biztosító General Interface Solution bevételei 15,53%-kal estek. A beszállítók úgy látják, januárban és februárban stagnálhat a novemberi teljesítmény, márciusra viszont éles esést prognosztizálnak.

A KGI Securities prognózisa
A KGI Securities prognózisa [+]

A piacelemzők szerint a vásárlási hajlandóságot befolyásolják azok a feltételezések, amelyek szerint lesz egy alacsonyabbra pozicionált iPhone is az X kialakításával. A KGI Securities elismert elemzője egy 6,1 hüvelykes modellt tart valószínűnek, amely viszont LCD panelt kap. Az általános vélekedés szakértői körökben, hogy a felhasználók egy csoportja potenciálisan megvárja, míg az évfordulós készülék formaterve és technológiája elérhető lesz az abszolút csúcskategória alatt is.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.