Egy videón az iPhone X minden újdonsága

Cinikusabb olvasóink biztos listát tudnának készíteni arról, hogy egy-egy termékbemutató újdonsága az ő készülékükön már mióta elérhető, az iPhone X azonban egy rakás olyan technológiát és tudást kombinál a piacvezetőnek ígérkező A11 Bionic mobilchippel, amelyek eddig az Apple termékeire nem voltak elérhetők, és olyanokat is, amelyek máshol sem. Mindezeket az alábbi reklámklip röviden körbe is mutatja.

Az 5,8"-es, közel kávamentes Super Retina kijelzőnek áldozatául esett a Touch ID ujjlenyomat-olvasó, a Face ID ehelyett infravörös kamerával és fényvetővel (a betüremkedő sáv bal oldalán), illetve pontprojektornak nevezett kivetítővel (jobbra) segíti az arcvonások precíz rögzítését és a biztonságos feloldást, az adatok az A11 Bionic chip Secure Enclave titkosításával.


A Face ID elemei és működése (forrás: Red Flag Deals) [+]

A pontvető 30 ezer, a szemnek láthatatlan pontot vetít az arcra regisztráláskor, amit óvatosan körbe kell forgatni, hogy a True Depth kamerarendszerrel a 3D-s térkép elkészüljön. A Face ID nem csak gyors és biztonságos: fürkészi a tekintetet, hogy például akkor villantsa fel az értesítéseket, ha a tulajdonos ránéz iPhone X-ére.


Az animojik felveszik a küldő arcvonásait (forrás: Red Flag Deals) [+]

Az adaptív arcfelismerést változatos ruházat és fényviszonyok esetében a mesterséges intelligenciára és gépi tanulásra építkező A11 Bionic biztosítja. Az SoC-ben található neurális motor másodpercenként 600 milliárd művelet elvégzésére képes. Az egyik leglátványosabb újdonsága a True Depth kamerának a több mint 50 arcizmot figyelő rendszere, amit az Apple összekapcsolt az emojikkal, így született meg az animoji: a 12 választható emoji az üzenetküldőben saját arc- és szájmozgásunkat rögzíti és küldi tovább.

A portrémód továbbfejlesztése a portrémegvilágítás, amivel az arcot még inkább ki lehet emelni a háttérből, sőt: a hátteret akár el is lehet tüntetni. Az OLED képernyő dominanciájával eltűnt a Home gomb, ehelyett feloldáskor és alkalmazáson belül is alulról fölfele simítva lehet a főképernyőre jutni. Ami nem változott, az a masszív fémváz és az IP67-es porálló, cseppálló és vízlepergető védelem, a vízálló szó továbbra sem szerepel a termékoldalon.


Felfele simító mozdulat váltja a home gombot és lenyomását (forrás: PopularMechanics) [+]

Adott még a vezetékmentes töltés ami miatt üvegre váltott a hátlap, a továbbfejlesztett hátsó dupla kamera dupla optikai képstabilizálással és függőleges elrendezéssel és a dinoszauruszok. Igen, a kamera új AR-módjával már nem csak a Sony Xperiák privilégiuma egy dinó élőképre vetítése. Kiterjesztett valóság vonalon egyébként az Apple-nek komolyak a jövőbeli tervei. Az iPhone X is egyelőre a jövő, hiszen két hagyományos társával szemben csak november 3-ától lesz kapható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés