Sziszeg az iPhone 8, jó és rossz hír az iPhone X kapcsán

Kezünk ügyébe került az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus, és alig várjuk, hogy az előlap szinte egészét kitöltő OLED kijelzős iPhone X befusson, bár várni mindenképpen kell, hiszen a forgalmazás csak november elején kezdődik, a kezdeti készletet pedig hamar lerabolhatják. Ez elég hosszú periódus ahhoz, hogy az Apple rekordokat döntsön: az AppleInsider szerint a startig akár 50 millióra is felkúszhat az előrendelési mutató, ami óriási szám egy méregdrága telefon esetében, amely nálunk 380 ezer forinton nyit. Kérdéses viszont, hogy eleinte a fenti érdeklődés mekkora hányadát tudja majd a gyártó teljesíteni, és friss hírek szerint nem is a különleges formájú OLED panel, hanem az abba betüremkedő Face ID arcalapú azonosítás okozza a nehézségeket.


A Face ID elemei és működése (forrás: Red Flag Deals) [+]

A TrueDepth fantázianevű kamerarendszer működésének része a felhasználó arcának 3D-s letapogatása, és mind a KGI Securities, mind pedig a Yuanta Investment Consulting szerint alacsony a 3D kamerák kihozatala a beszállítópartnerek gyártósorain. Jeff Pu, az utóbbi vállalat elemzőjének kalkulációi szerint a Foxconn összesen 2 millió iPhone X-et szerel össze ebben a hónapban, ami töredéke a fenti előrendelési számnak. Októberben ez a mutató 10 millióra javulhat, az év végéig összesen pedig 40 millióra, ami tekintélyes szám, ám azt jelenti, hogy már az előrendelések teljesítése is problémákba ütközhet, így kérdéses, az iPhone X mikor töltheti meg a boltok polcait.


Már teszteljük a két iPhone 8 modellt [+]

Mindeközben már javában nyomogatják az iPhone 8-at és a 8 Plust friss tulajdonosai (nálunk péntektől vásárolható meg), és többen is arra lettek figyelmesek, hogy hanghívás közben a beszélgetési hangszóró sziszeg vagy recseg. Mivel ugyanez a hangeffekt multimédiás dallamot lejátszva nem fordult elő, a baki alighanem szoftveres, és az Apple már jelezte is a The Verge-nek, hogy dolgoznak a javításán, ami elmondásuk szerint egy szűk réteget érint csak. Mondjuk ebbe a publikáció egyik modellje is beletartozik, a nálunk lévő kettő viszont nem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés