Itt az ideje átnézni a Galaxy A-szériát!

Most, hogy a Samsung végérvényesen megszüntette a Galaxy J-szériát, a helyét betöltő Galaxy A-paletta még terebélyesebb lett, hamarosan a hazai boltok polcain is mindenféle kategóriában találkozhatunk majd ilyen termékekkel. Árkategória szerinti sorrendben haladunk végig az aktuális típusokon.

A belépőszintet a márciusban debütált Galaxy A10 képviseli, amibe Exynos 7884-es (2 x Cortex-A53 + 6 x Cortex-A73) rendszerchip, 2 GB RAM és 32 GB-os, bővíthető belső tároló került, kijelzője 6,2 hüvelykes, HD+ felbontású, normál IPS technológiával, a hátlapon pedig egy szimpla, 13 megapixeles, f/1,9-es aprócska kamerával. Egyszerű, műanyag készülékháza van, elöl Infinity-V notch-csal, rendszere pedig teljes értékű Android 9.0, Samsung-féle One UI felülettel.


Ez itt a Galaxy A10 [+]

A Galaxy A20e most debütált, előbbinél kisebb, 147,2 x 69,5 x 8,3 milliméteres dimenziókkal és 3000 mAh-s akkumulátorral, viszont a tízesnél jobb felszereltséggel. 5,8 hüvelykes kijelzője HD+ felbontással bír, nem maradt ki a V-alakú szenzorsziget, benne 8 megapixeles kamera, hátra pedig szintén 13 megapixeles főkamera jutott, ugyanúgy f/1,9-es, apertúrával, viszont mellette egy ultra széles látószögű, 5 megapixeles modul is jut a felhasználónak. 15W-os gyorstöltés támogatott, továbbá hátlapi ujjlenyomat-olvasó, illetve Bixby és Samsung Pay is elérhető ezzel a modellel.

A második szintet a Galaxy A20e hozza el, visszafogott külső méretekkel [+]

A Galaxy A30 nincs rajta a magyar listán, nálunk aligha lesz megvehető termék, viszont az MWC-ről már be tudtuk mutatni, akárcsak a Galaxy A50-et, ami viszont biztosan lesz itthon. Ezek már Full HD+ felbontású Super AMOLED kijelzőt, 3D Glasstic (üveg-hatású műanyag) házat és 4000 mAh-s akkumulátort kaptak, az 50-esben ott figyel a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó, kamerás téren 25-25 megapixeles főkamerát vet be elöl és hátul, az utóbbihoz pedig egy 8 megapixeles széles látószögű társ tartozik (f/2,2), meg persze egy 5 megapixeles mélységérzékelő, így jön ki a tripla hátlapi rendszer.

A Samsung Galaxy A50
A Samsung Galaxy A50-nel már az MWC-n is találkoztunk. Az A30 valószínűleg nem lesz itthon [+]

Szintén új termék a Galaxy A40 a maga 5,9 hüvelykes Full HD+ felbontású, U-noccsos paneljével, szintén 3D Glasstic anyaghasználatával, 4/64 GB-os memóriacsomagjával. Ujjlenyomat-olvasó hátul, 15W-os gyorstöltés természetesen adott, ahogy a friss Android Pie rendszer is, a Samsung-féle kezelőfelülettel. 16 megapixeles a hátlapi főkamera, 5 megapixeles kiegészítő nagylátóval, elöl viszont ez is 25 megapixeles kamerát visel, f/2-es apertúrával. Az A40 is aránylag picike, 144,3 x 69,1 x 7,9 milliméteres dimenziókkal bír, fekete, kék, koral és fehér hátlapokkal kerül piacra.

Hátul hordja ujjlenyomat-olvasóját a Galaxy A40Hátul hordja ujjlenyomat-olvasóját a Galaxy A40Hátul hordja ujjlenyomat-olvasóját a Galaxy A40Hátul hordja ujjlenyomat-olvasóját a Galaxy A40 Hátul hordja ujjlenyomat-olvasóját a Galaxy A40 [+]

A következő szintet a Galaxy A70 fogja képviselni, ami 20:9-es képaránnyal különcködik 6,7 hüvelyken, de szintén Super AMOLED technológiával, üveg mögé épített ujjlenyomat-olvasóval. Természetesen van arcazonosítás is, ezt az Infinity-U kialakítású szenzorszigeten elhelyezett 32 megapixeles előlapi kamera végzi. Kamerából három jutott a hátlapra: egy 32 megapixeles (f/1,7),  egy 8 megapixeles (f/2,2, 123 fokos látószög) és egy 5 megapixeles mélységérzékelő. Itt már bejön a képbe a 25 wattos szupergyors töltés, illetve 6 vagy 8 GB RAM a 128 GB-os, bővíthető belső tároló és a Snapdragon 675 rendszerchip mellé.


Képarányát tekintve az A70 a legérdekesebb szerzet [+]

Ezzel lassan a felsorolás végére érünk, a Snapdragon 730-as, különleges kamerakialakítású Galaxy A80-nak ma teljesen külön anyagot szenteltünk, a Galaxy A90-ről pedig még csak enyhe pletykáink vannak, egy webes elszólás alapján feltételezhetjük, erős lesz benne a hardver. Hivatalos árakat még nem kaptunk, de az biztos, hogy a készülékek hamarosan megjelennek a cég itthoni kínálatában is.

Előzmények

  • Hivatalos a Galaxy A20 is

    A Samsung most mutatta be az orosz piacon az A50-et és az A30-at, de mellettük az A20 is bekerült a portfólióba.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés