It's a Kind of Magic! Itt a Honor szupertelefon

Ívelt kijelző, sajátos forma, mesterséges intelligencia és szupergyors töltés bizonyítja: nem csak a Huawei, a Honor márka is elő tud rukkolni különlegességekkel.

Hirdetés

Harmadik évéhez érkezett a Huawei egykori termékvonalából önállósodott Honor brand, amely a 6-tól a 8-ig nálunk is serényen gyűjtögette a jobbnál jobb plecsniket. Az évfordulót a márka nem akárhogy ünnepli: bemutatták eddigi legfuturisztikusabb és legütősebb okostelefonjukat, a Honor Magic ráadásul a Mi Mixszel vagy a Porsche Design Huawei Mate 9-cel szemben nem egy óriáskészülék.

Az 5,09 hüvelykes, két szélén ívelt AMOLED kijelzős telefon mindössze 146,1 x 69,9 x 7,8 milliméteres és 145 grammot nyom, és arany-fekete, illetve porcelán fehér fantázianevű kiviteleiben is roppant egyedinek tűnik, oldalról leginkább, hiszen a széleinél egészen elvékonyodik. A képernyőfelbontás 1440 x 2560 pixel, úgyhogy a képélességre aligha lesz panasz.


[+]

A szimmetrikus, elöl-hátul üveg, oldalt alumínium dizájnt nyolc oldalán lekerekedőnek titulálja a Honor. Elöl nyilván a két képernyőszél, valamint az alsó-felső káva kerekedik le, a hátlap ívei pedig ugyanezt utánozzák. Alul egy picit határozottabbak az élek a portok és a hangszóró miatt. Visszatérve az edge kijelző oldalára: az UV-borításnak köszönhetően szinte láthatatlanul rejtőzködik a hangszóró mellett a fénymérő, a közelségérzékelő, az értesítési LED, a 8 megapixeles szelfikamera és az infrakamera.


[+]

Az utóbbi kettőse alkotja a WiseScreen nevű rendszert, ami lehetővé teszi a képernyő feloldását a mobilt felemelve és egyszerűen rátekintve. Az arcleolvasás szoftveres neve FaceCode, és az ujjlenyomathoz hasonlóan a tulajdonos arcának regisztrálásával állítható be. Az értesítések is csak akkor villannak fel, ha a Magic felismeri a gazdáját. A szenzor visszafele is működik: letéve vagy zsebre vágva telefont, a képernyő kikapcsol.


[+]

Alul érintésalapú home gomb van beépített ujjlenyomat-olvasóval, amely más Honor készülékek simító és lapozó gesztusfunkcióit is megkapta, ráadásképpen a dupla és hosszú lenyomásokkal a vissza és alkalmazásváltó funkciókat is eltanulta. Magic Touch a neve. A Mate 9 után a Honor Magic kapcsán is előkerült a mesterséges intelligencia kifejezés: a Magic Live fantázianevű rendszer figyeli a felhasználó szokásait, és ezek alapján ajánl tartalmat és funkciót. Mondjuk, ha filmekről diskurál a tulaj, megtekintésre érdemes mozgóképeket kínál, ha taxit hív, kiírja a rendszámot, és így tovább.


[+]

A többfunkciós home gombot nyomva tartva DeepThink néven a rendszer a képernyőtartalom alapján is előáll javaslatokkal, és az MI-n alapuló rendszer szerinte olyan érdekességeket is bevet, mint a zseblámpa bekapcsolása, ha a felhasználó sötét helyre lép. My Pocket néven pedig különböző tartalmak jelennek meg a zárképernyőn a telefont a zsebből előhúzva, egy simítással történő megosztással.


[+]

A forma és a szolgáltatások felvezetése után némileg csalódást jelenthet, hogy a Honor Magic nem az új generációs Kirin 960-at, hanem a korábbi készülékekben fellelhető Kirin 950 rejti alumíniumkeretes házában 4 gigabájt RAM és 64 gigabájtos belső tároló kíséretében. Az EMUI felület is régebbi, 6.0-s Androidon alapszik, bár a bemutatón gyors 7.0-s frissítést ígértek, 5.0-s EMUI-val. A 2900 milliamperórás akkumulátort ellenben friss technológia tölti 10 perc alatt 40, 20 perc alatt pedig 70 százalékra. A telep alul, az USB-C porton keresztül tölthető, mellette monó hangszóró és 3,5 milliméteres audiokimenet pihen.


[+]

Ez a megoldás Magic Power és Magic Charge névre hallgat, és talán a Huawei minap bemutatott, grafénalapú fejlesztését használja. A szelfikamera felbontása 8 megapixel, a hátlapi dupla kamera pedig 12 megapixelen rögzít, alighanem a Honor 8-hoz hasonló minőségben.. A Magic első körben a Kínai Népköztársaságban lesz elérhető és mától lehet előrendelni az arrafelé borsos, 3700 jüanos áron, ami 160 ezer ropogós magyar forintnak felel meg. Itthoni forgalmazásról nem ír a hazai sajtóközlemény.

Azóta történt

  • 10 millió felett jár a Huawei P9

    Komoly mérföldkővel zárja az évet az egyébként is remek 2016-ot produkáló Huawei: zászlóshajó párjából már nyolcszámjegyű darab került leszállításra.

  • Honor blog: Még az idén lesz Magic 2

    Senki sem számított arra, hogy George Zhao előránt a Play európai bejelentése után valami sokkal izgalmasabbat.

  • Gyönyörű lesz a Honor Magic 2

    Az új videóelőzetesben látható színvariáció tényleg káprázatosan mutat, azon felül, hogy az egész készülék nagyon érdekesnek ígérkezik.

Hirdetés