15 milliónál jár az iPhone X

Hirdetés

Kétségtelenül jövőbemutató lett az iPhone X az előlap szinte egészét betöltő OLED kijelzőjével és a Touch ID-t váltó arcazonosító rendszerével, aminek az extrája, az animoji sokak szerint roppant szórakoztató, mások szerint teljesen felesleges civilizációs elburjánzás. Az mindenesetre biztos, hogy az 5,8"-es panellel szerelt ketyere népszerűségével nincs gond, és immáron a gyártásával sem: Jun Zhang, a Rosenblatt China Technology elemzője szerint most már heti 3 millió darabot le tudnak a True Depth kamerával szerelt mobilból gyártani, decemberben ez pedig heti 4 millióra javulhat.

A csomagolás a megszokott, a benne lévő csúcskészülék viszont merőben más, mint az eddigiek
A csomagolás a megszokott, a benne lévő csúcskészülék viszont merőben más, mint az eddigiek [+]

Figyelembe véve az iPhone X brutális árazását, bizonyosan jól jár vele az Apple, amely csak a fekete pénteki vásárlási ünnepen 6 millió darabot elpasszolt belőle. Zhang szerint az OLED-es ketyeréből összesen már 15 millió fogyott, felmérései szerint ráadásul a 256 GB-osból kétszer annyi, mint a 64 GB-os alapkiszerelésből.

Az előlap teteje kicsit közelebbről
Az előlap teteje kicsit közelebbről [+]

A pénzügyi negyedév végéig az iPhone X eladásai elérhetik a 30 milliót, amiből az 1-2 hetesre csökkent szállítási idő is kiveszi a részét a kosárba helyezés pillanatától. A készülék egyébként már több mint 70 országban megvásárolható, és a népszerűsége miatt az Apple már azon dolgozik, hogy a Samsung mellett más beszállítók is elég OLED panelt tudjanak biztosítani. Jövőre állítólag két modell is ilyen technológiával érkezik, egy harmadik pedig IPS panellel, de szintén Face ID rendszerrel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés