Újabb renderképek arról, milyen lehet az iPhone 16

Az átlós elrendezés helyett az iPhone X-hez hasonlóan egymás alá kerülhetnek a hátlapi kamerák.

Az elmúlt három generációnyi iPhone hátlapján átlósan voltak elhelyezve a kameraszenzorok (13, 14, 15), míg előtte évekig egymás alá pakolták az Apple mérnökei és dizájnerei a hátlapi kameraduót (X, Xs, 11, 12) a telefonokon. A Pro modelleken a mai napig egymás alatt van a háromból két szenzor, és egyre inkább úgy tűnik egymástól független források hírei és képei alapján, hogy az alapmodell esetén is visszatérnek a lencsék a vertikális elrendezésbe. Láttunk már a MacRumors által közölt renderképeket, ahol három lehetséges formát mutattak meg, most pedig az iPhone 16 és 16 Plus modellekről érkeztek különböző forrásokból részletesebb képek.

Amint az egyértelmű, maradnak az egyenes élek és a Pro telefonról megérkezik az alapmodellre az akciógomb. Alul ott virít az USB-C csatlakozó, és nem változik a gombok elrendezése sem, úgy tűnik, a MacRumors korábbi képein látott jobb oldali extra nyomógomb helye valójában a mm-es hullámhosszú 5G-s antennáé.

Sematikus rajz a készülék formájáról
Sematikus rajz a készülék formájáról [+]

Nem tartogat sok újdonságot az előlap sem, az iPhone 15-ben használt kijelzőt és formát hasznosítja újra az Apple, látható mennyiségű kávával és a panelbe vágott szenzorok köré rajzolt virtuális szigettel. Arról egyelőre nincs információ, hogy a kijelző megkapja-e a Pro modellek magasabb képfrissítését, esetleg megközelíti-e a 90 Hz-et.

Renderképek az iPhone 16 és iPhone 16 Plus lehetséges formájáról és színeirőlRenderképek az iPhone 16 és iPhone 16 Plus lehetséges formájáról és színeirőlRenderképek az iPhone 16 és iPhone 16 Plus lehetséges formájáról és színeiről Renderképek az iPhone 16 és iPhone 16 Plus lehetséges formájáról és színeiről [+]

A hátlap viszont más, kicsit olyan, mintha az iPhone X-et és 12-t keverték volna össze. Az ultraszéles és a széles látószögű kamera egymás alá kerül, közöttük a mikrofon és mellettük a LED villanó. Az ábrán és az az alapján készült renderképeken is jól látható, hogy a kamerák jóval magasabbra emelkednek ki majd a hátlapból, mint az említett két korábbi generáción, vélhetően marad a 48 megapixeles felbontású szenzor a főkamerában és a pletykák szerint növekedni fog az ultraszéles eddigi 12 megapixeles felbontása is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés