Íme, a 2021-es Galaxy A-széria első tagjai!

Hosszú üzemidővel és méretes kijelzővel érkeznek jövő év elején, és várhatóan az árazás is barátságos lesz.

Már most feledni akarja 2020-at a Samsung, most bemutatott készülékei ugyanis a jövő évi, azaz 2021-es Galaxy A-szériába kerülnek be. Két, alapvetően olcsó, belépő szintű okostelefonról beszélünk.

Az egyik a Galaxy A02s, ami a tavaly decemberi Galaxy A01 utódjaként érkezik, kijelzője 6,5 hüvelykes, HD felbontású és Infinity-V kivágás található rajta, odabent pedig Snapdragon 450 rendszerchip dolgozik benne alapesetben 3 GB RAM-mal és 32 GB-os, bővíthető belső tárolóval. Az előlapi noccs 5 megapixeles kamerát rejt f/2,2-es apertúrával, hátul 13 megapixeles főkamera, továbbá 2 megapixeles mélységérzékelő és 2 megapixeles makrókamera használható.

Galaxy A02s [+]

Ez lesz a széria egyik legolcsóbb tagja, így még ujjlenyomat-olvasó sem jutott rá, az akkumulátora viszont 5000 mAh kapacitású, ami valószínűleg sokaknak lesz szimpatikus, akárcsak a 15W-os gyorstöltés. 2021 februárjától lesz elérhető, 150 eurós ára nagyjából 54 ezer forintra számítható át.

A Galaxy A12 már eggyel komolyabb szintre jön, és leginkább a márciusi Galaxy A11-et váltja. Ezzel kapcsolatban is 6,5 hüvelykes, Infinity-V kivágású kijelzőről beszélünk, a szelfikamera 8 megapixeles. Pontos említést nem kaptunk a rendszerchipről, viszont szinte biztos, hogy egy MediaTek Helio P35-ről beszélünk, nyolcmagos processzorral, és 3, 4 vagy 6 GB RAM-mal. Tárolóból a memóriacsomagnak megfelelően 32, 64 vagy 128 GB jár, de a microSD-s bővítés szerencsére ebből sem maradt ki.

Galaxy A12
Galaxy A12 [+]

A kamera itt már eggyel fejlettebb, a 13 megapixeles főkamera és a 2 megapixeles mélységérzékelő ugyanúgy adott, viszont a 2 megapixeles makrót itt 5 megapixeles ultraszélesre cserélték, ami szinte minden bizonnyal jó csere volt. Ezen a mobilon már van oldalsó ujjlenyomat-olvasó, és külön megemlítik a Samsung Knox biztonsági platformot is. Fekete, fehér, kék és piros színekben lesz majd elérhető, ám a bőséges üzemidőt kedvelőknek valószínűleg mégsem ez az információ lesz kedvező, sokkal inkább az 5000 mAh-s akksinak örülhetnek 15W-os gyorstöltéssel. Ez a készülék már januárban jön, és várhatóan 64 GB-os tárolóval is meg lehet majd venni 179 euróért, azaz nagyjából 65 ezer forintért.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite

    A Samsung legolcsóbb S20 szériás modellje azért annyira nem szerény, mint amennyivel kedvezőbb árcédulát mellékelt a gyártó.

Hirdetés